Afetlere Hazırlıklı Toplum Oluşturma projesi

Afetlere Hazırlıklı Toplum Oluşturma projesi


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli ve Alaplı ilçelerinde Afetlere Hazırlıklı Toplum Oluşturma Projesi kapsamında Güvenli Yaşam İlkeleri konulu konferans düzenlendi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve Türk Kızılayı gönüllü eğitmeni Nazmiye Uzun, Alaplı Kültür Salonunda gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, projeyle afet zararlarını azaltmanın hedeflendiğini söyledi.
     Türkiyenin, depremlerin ve doğal afetlerin çok sık görüldüğü bir ülke olduğunu belirten Uzun, Yaklaşık her 20 yılda bir 20 binlere aşan can kaybıyla büyük depremler yaşayan ama depremlere karşı bir Japonya örneğinde olduğu gibi hazırlıklı olmayan toplumuz dedi.
     Ereğlide de konferansa katılan Uzun, Türkiyede 6 şiddetinde bir depremde yüzlerce insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, Yapısal kültürümüz iyi değil. Binalarımızı sadece içerisinde yaşadığımız ve bizi koruyan mekan olarak değil, içerisine girdiğimizde sığınılan mekan olarak görüyoruz. Toplum liderleri aracılığı ile afet ve afet sonrasına karşı hazırlıklı olmaya yönelik sosyal sorumluluk bilincini oluşturmayı hedefliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli-Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Afetlere Hazırlıklı Toplum Oluşturma projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER