Ağız kokusu önlenebilir

Ağız kokusu önlenebilir -İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman: Ağız kokusunun sebebi, vücutta oluşan biyokimyasal ürünler, iyi temizlenmeyen diş ve ağız yüzeyler


İSTANBUL (A.A) - İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, Ağız kokusunun sebebi, vücutta oluşan biyokimyasal ürünler, iyi temizlenmeyen diş ve ağız yüzeylerinde biriken bakterilerdir dedi.
     Kötü ağız hijyeni, diş çürükleri, dişeti hastalıkları, kirli protezler, hatalı dolgu veya protezler gibi birçok lokal faktörün ağız kokusuna yol açabileceğini bildiren Karaduman, Sigara ile şeker hastalığı, böbrek hastalıkları, boğaz enfeksiyonlarının da ağız kokusuna yol açacağı unutulmamalıdır. Ağız kokusunun sebebi, vücutta oluşan biyokimyasal ürünler, iyi temizlenmeyen diş ve ağız yüzeylerinde biriken bakterilerdir dedi.
     Burcu Karaduman, düzenli diş fırçalamanın, diş ipi kullanmanın, dil yüzeyini fırçalamanın, alkol içermeyen ağız gargaraları kullanmanın ve düzenli diş hekimi kontrolüne gitmenin, ağız kokusuna neden olabilecek diş ve dişeti hastalıklarının tedavisinde önem taşıdığını bildirdi.
     Gece dişlerin fırçalanmadan hemen uyunması, ağızda temizlenmeyen bakteri plağı nedeniyle ağız kokusuna ve diş çürüklerinin oluşmasına yol açtığını vurgulayan Karaduman, günlük ağız bakımının yanı sıra dişlerin yatmadan önce mutlaka fırçalanması, dişler arası yüzeyler ve dil temizliğinin de ihmal edilmemesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Kenan Irtak
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Ağız kokusu önlenebilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER