Ahilik Haftası

Ahilik Haftası -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Ahilik din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ahiliğin, din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesi olduğunu bildirdi.
     Güzelbey, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığın mesajda, ahiliğin, toplumda yaşayan fertleri, birbirine yaklaştırdığını ve aralarında dayanışma kurulmasını sağladığını belirtti.
     Ekonomik, sosyal, kültürel ve gelenek cephesiyle çok geniş bir yelpazeyi ilgilendiren ahilik olgusunun aslında millet olarak tarihteki temelleri ve medeniyet düzeyini de gösteren, en özgün örneklerden biri olduğunu vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bizi biz yapan, millet olarak bizi özgün, farklı ve özel kılan değerlerimiz, modellerimiz ve tarihin derinliklerinden gelen sosyal değerlerimiz, sadece zenginlik kaynaklarımızdan değil, aynı zamanda sosyal kaynaşma kaynaklarımızın da arasındadır. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Velinin, Türk esnaf ve sanatkarlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılmasının hem ekonomik gelişmemiz açısından hem de demokrasimizin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşıdığına inanıyorum. Unutmamalıdır ki esnaf ve sanatkarımız Türk ekonomisinin bel kemiğidir. Sanayileşmemizin, kalkınmamızın çekirdeğidir.
     Esnaf ve tüccarların Ahilik Haftasını kutlayan Güzelbey, Ahilik, din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir dedi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER