AİBÜ İzzet Baysalı Anıyor

AİBÜ İzzet Baysalı Anıyor -İBAF Topluluk Başkanı Akıncı: Birçok insanın İzzet Baysalın anıt mezarının nerede olduğundan dahi haberi yok


BOLU (A.A) - Abamt İzzet Baysal Üniversitesi(AİBÜ) İzzet Baysal felsefesini Anlama ve Yaşatma Topluluğu (İBAF) Başkanı Mert Akıncı, Birçok insanın İzzet Baysalın anıt mezarının nerede olduğundan dahi haberi yok dedi.
     Baysalın ölüm yıl dönümü nedeniyle bir etkinlik düzenlediklerini aktaran Akıncı, İzzet Baysalın ölüm yıl dönümü ile ilgili yürüyüş etkinliğini üzerimize aldık. 5 Mart Salı günü üniversitemiz öğretim görevlileri ve üniversite öğrencileri olarak kampüs alanı içerisinde toplanarak, saat 14:00deki anıt mezar programına dahil olacağız diye konuştu.
     Akıncı, İBAFın yeni kurulan bir topluluk olmasına rağmen 3 günde 750 kayıtlı üyeye ulaştığını kaydetti. Üye sayısını İzzet Baysalın şahsına borçlu olduklarını anlatan Akıncı, şunları kaydetti:
     Topluluk olarak amacımız, her şeyden önce ölüm yıl dönümünde öğrencileri organize edip anıt mezar ziyareti tarzında etkinlikler oluşturmak. Daha sonra İzzet Baysal Şükran Günlerine katılımı sağlamak. Katılımı sağlamaktan kastımız 50-100 kişi değil. Biz çok daha fazla sayı hedefledik. Çünkü üniversitemiz 25 bin öğrenciye sahip. Bu öğrenciler içerisinden bizim bilgilendirdiğimiz ve İzzet Baysalı benimsettiğimiz birçok insanı orada görmek bizim amacımız.
     İzzet Baysalın şahsı, kişiliği ve nitelikleri hakkında insanların çok az şey bildiğinden yakınan Akıncı, Bu topluluk İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyetinde bulunan Fatih Yamanerin başkanlığında ortaya çıkan bir topluluk. İzzet Baysalın şahsına kurulmuş ilk topluluk. İnsanların özellikle de öğrencilerin üzerinde İzzet Baysalın şahsı ile nitelikleri ile kişiliği ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla kurulduk. Bugüne kadar şükran günlerindeki yürüyüşe 10 kişi 20 kişi yada anıt mezar ziyaretine çok az kişi katılıyordu. O sayıyı arttıracağız. Birçok insanın İzzet Baysalın anıt mezarının nerede olduğundan dahi haberi yok. Bu bizi üzmekte şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber AİBÜ İzzet Baysalı Anıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER