Şubat ayı enflasyon rakamları

Şubat ayı enflasyon rakamları -BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez: -Yıllık TÜFE yüzde 7,03e, yıllık ÜFE de 39 ayın en düşük düzeyi olan yüzde 1,84e indi -Bu yıl ekonomik aktivitenin hızlanmasında Merkez Bankasının izle


BURSA (A.A) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, şubat ayı enflasyon rakamlarına ilişkin, Bu yıl ekonomik aktivitenin hızlanmasında Merkez Bankasının izleyeceği faiz politikasının büyük etkisi olacak değerlendirmesini yaptı.
     Sönmez yazılı açıklamasında, şubat ayında genel enflasyon verilerinde pozitif bir iyileşme yaşandığını belirtti.
     Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) yüzde 0,30 ile piyasa beklentisinin altında arttığını, Üretici Fiyatları Endeksinin (ÜFE) yüzde 0,13 gerilediğini anımsatan Sönmez, Bu sonuçlarla yıllık TÜFE yüzde 7,03e, yıllık ÜFE de 39 ayın en düşük düzeyi olan yüzde 1,84e indi. TÜFEnin beklenenden düşük çıkmasını, son beş yıl ortalaması olan yüzde 3,1in çok altında kalan gıda fiyatları sağladı yorumunu yaptı.
     Sönmez açıklamasına şöyle devam etti:
     İlk iki aydaki gelişmeler, 2013 yılında enflasyonun yüzde 6 civarında kalacağını işaret ediyor. Ancak alt detaylarda, Merkez Bankasının duruşunu temkinli kılabilecek iki önemli gelişme var. Öncelikle manşet enflasyondaki gerilemeye karşın çekirdek enflasyonda sınırlı da olsa bir artış yaşandı. İkinci olarak, enflasyon yayılma endeksinde ocak ayına göre bir artış var. Bu iki gelişme ilk bakışta önemsiz görünebilir. Ama biliyoruz ki bu yıl ekonomik aktivitenin hızlanmasında Merkez Bankasının izleyeceği faiz politikasının büyük etkisi olacak. Bu nedenle bu artışın, Merkez Bankasının para politikası duruşunu temkinleştirici etki yapması olasılığı üzerinde durmak lazım.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Şubat ayı enflasyon rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER