Akademi Edirne buluşmaları

Akademi Edirne buluşmaları -Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü: -Babam oto tamircisiydi. Ben, işimi doğru dürüst yapabilmeyi ondan öğrendim (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirne Valiliğince başlatılan Akademi Edirne projesi kapsamında öğrenciler bir araya gelen tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, Babam oto tamircisiydi. Ben işimi doğru düzgün yapabilmeyi ondan öğrendim dedi.
     Edirne Valisi Hasan Duruerin talimatları ve Edirne Valiliği Danışmanı Fahri Tunanın koordinasyonunda geçen yıl kasım ayında başlatılan Akademi Edirne projesinin atölye çalışmaları devam ediyor.
     Atölye çalışması kapsamında öğrencilerle bir araya gelen tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, farklı bakış açılarının, insanların ufkunu genişlettiğini söyledi.
     Abimm adlı filmde canlandırdığı Arif karakteri ile Türkiyedeki engelli nüfusuna dikkati çekmek istediğini anlatan Üzümcü, Türkiye nüfusunun 10da birinin engelli bireylerden oluştuğunu belirtti.
     Üzümcü, Zihinsel engellilerle ilgili farkındalık yaratmak istedim. Çünkü onların bakımı çok zor. Benim işi kabul etme nedenim buydu diye konuştu.
     Rol çalışmalarını durarak ve düşünerek yaptığını, daha sonra uygulamaya başladığını ifade eden Üzümcü, Önce duruyorum, o adamı görmeye çalışıyorum. Ne yapar, nasıl yemek yer- Ben işimi doğru düzgün ve iyi yapabilmek için çabalamayı babamdan öğrendim. Babam oto tamircisiydi. Ben işimi doğru düzgün yapabilmeyi ondan öğrendim. Onun için herkesin birbirinden öğreneceği çok şey olduğunu unutmayın ifadelerini kullandı.
     Tarihçi yazar Mustafa Armağan atölye çalışmasında tarihi bilgiler anlatırken, ebru ustası Selat Metin de öğrencilere uygulamalı ebru eğitimi verdi.
     Atölye çalışmalarına katılan Akademi Edirne öğrencileri, 25 Nisanda mezun olacak.
    
     -144 öğrenci 40 sanatçıyla buluştu-
    
     Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında 144 üstün yetenekli öğrencinin, 40 ünlü kişi ve sanatçıyla buluştuğunu belirterek, atölye çalışmaları ile öğrencilerin her zaman ulaşamayacakları, göremeyecekleri kişileri birebir tanıma imkanı bulduklarını anlattı.
     Atölye çalışmalarının, 15er günlük periyotlar halinde devam ettiğini ifade eden Özcan, projeyle çocukların ufkunu açmayı ve onlara vizyon kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
     Özcan, Öğrencilerimizin sanatçı ve ünlü kişilerin birikimlerinden yararlanmalarını istiyoruz. Bu buluşmalar öğrencilere vizyon kazandırıyor. Zihni Göktay da 27 Nisanda da öğrencilerle birlikte olacak dedi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Akademi Edirne buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER