Akdenizin Melekleri Projesi

Akdenizin Melekleri Projesi -Projeye katılan yerli ve yabancı 27 öğrenci, ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü sahillerini gezdi


MERSİN (A.A) - Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) hazırlayıp Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen Akdenizin Melekleri projesine katılan yerli ve yabancı 27 öğrenci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü sahillerini gezdi.
     Öğrenciler, ODTÜ kumsalında nesli tükenmekte olan endemik bitki türlerinden Kum Zambağını Koruma Projesi kapsamında bitkilerin korunması çalışmasına katıldı.
     ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr Ahmet Kıdeyş, enstitünün koruması altındaki sahilde yetişen ve nesli tükenmekte olan kum zambağının korunması projesine öğrencilerin katılmalarını sağladıklarını söyledi.
     Kum zambaklarının nesli tükenmekte olan endemik bitkilerden olduğunu hatırlatan Kıdeyş, gençlere çevre ve deniz biyolojisi ile biyolojik çeşitlilik konusunda bilgiler verdiklerini belirtti.
     ODTÜ Deniz Bilimlerine gelen ve sahilde denize girdikten sonra yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar ve tatilcilerin zambaklara zarar vermemesi için koruma planı oluşturduklarını ifade eden Kırdeyş, Bu projeye Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafı da Akdenizin Melekleri projesi kapsamında destek verdi. Projeye katılan yerli ve yabancı gençlerle birlikte sahilde çalışma yaptık. Kum zambaklarının korunmasına yönelik projemize destek sağlayan başta Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ve ekibine teşekkür ediyorum dedi.
     Mezitli Kaymakamlığı Akdenizin Melekleri Projesi Koordinatörü Emel Sevgi ise, Avrupalı ve Türk gençlere bölgedeki çevre ve deniz biyolojisini anlatmak, kum zambaklarını tanıtarak, korunmasına yönelik çalışmalarda bulunmalarını sağladıklarını söyledi.
     İtalya Gençlik Çalışmaları Dernek Başkanı Daniele Lucanelli de ODTÜ sahilinde koruma altına alınan kum zambaklarını yakından görmenin heyecanının yaşadıklarını söyledi.
     Lucanelli, Mersinde bulundukları süre içinde halkın ve yöneticilerin çevreye olan duyarlılıklarını yakından gördüklerini, özellikle ODTÜ sahilindeki kum zambaklarını gördüklerinde buna daha iyi inandıklarını kaydetti.
     Lucanelli, çevrenin ve biyolojik çeşitliliğin korunması adına kum zambaklarının korunmaya alınmasında kendilerinin de katkı sunmasının önemli olduğunu, nesli tükenmeye yüz tutan endemik bitki olan kum zambağının yaşatılmasına çalışan ODTÜ Deniz bilimleri Enstitüsü Müdürü Ahmet Kıdeyş ve ekibine teşekkür ettiklerini kaydetti.
     Proje kapsamında ODTÜye gelen yerli ve yabancı 27 genç, hazırladıkları çeşitli afişler ve tahta çitleri vatandaşların dikkatini kum zambaklarına çekmek üzere çaktılar.
    
     Muhabir: Derviş Çömez/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Akdenizin Melekleri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER