Alın teri onları sıcak tutuyor

Alın teri onları sıcak tutuyor -Ekmek parasını kazanmak için dışarıda çalışmak zorunda kalan vatandaşlar, soğuk kış şartlarına aldırış etmeden mesleklerini sürdürüyor


KOCAELİ (A.A) - Ekmek parasını kazanmak için dışarıda çalışmak zorunda kalan vatandaşlar, soğuk kış şartlarına aldırış etmeden mesleklerini icra etmeye devam ediyor.
     Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi, en fazla sokaklarda çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışan vatandaşları etkiliyor.
     Kocaelinin İzmit ilçesinde otoparkçılık yapan 58 yaşındaki Eşref Aker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra yaşam şartlarından dolayı tekrar çalışmak zorunda kaldığını belirterek, soğuktan korunmak için sıkı giyindiği ifade etti.
     Alnımın teriyle para kazandığımdan dolayı soğuk beni pek etkilemiyor diyen Aker, çevredeki esnafın da zaman zaman kendilerine yardımcı olduğunu dile getirdi.
     Simitçilik yapan Faysal Güvener de 16 yıldır simit sattığını dile getirerek, kış mevsiminde hemen soğuyan simitleri satmakta zorlandığını söyledi.
     Helal para kazandığı için vicdanının rahat olduğunu vurgulayan Güvener, Allah bugünleri aratmasın, geçiniyoruz. Havalar ne kadar soğuk olsa da işimize devam ediyoruz diye konuştu.
     Seyyar olarak Milli Piyango biletleri satan Faruk Arıksa ise soğuk havalarda çalışmanın zorluğuna vurgu yaparak, Çocuklarımın eğitimi için çalışmak zorundayım. Allaha şükürler olsun, ayakta gezebiliyorsam ne mutlu bana ifadesini kullandı,
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın - Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Alın teri onları sıcak tutuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER