Anadilde savunma tasarısı

Anadilde savunma tasarısı -MHP İl Başkanı Aslan: Bölücülerin amaçları PKK tezlerini ve zorlamalarını kabul ettirmek ve istenilen noktaya taşımaktır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - MHP İl Başkanı Aziz Aslan, kamuoyunda anadilde savunma hakkı olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu İle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını ilişkin, Bölücülerin amaçları PKK tezlerini ve zorlamalarını kabul ettirmek ve istenilen noktaya taşımaktır dedi.
     Arslan, düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin karşısındaki bölücü terör tehdidinin tüm ağırlığıyla ve acımasızlığıyla sürdüğünü savundu.
     Örgüt ele başları ve militanlarının her vasıtayı kullanarak propaganda zeminini yaygınlaştırmaya, seslerini duyurmaya çalıştığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:
     Bölücülerin amaçları PKK tezlerini ve zorlamalarını kabul ettirmek ve istenilen noktaya taşımaktır. Bunun için her çirkinliğe kapı aralandı. 60 günü geçen bir zaman diliminde, bedenlerini ölüme yatıran PKKlılar, ölümü göstererek taleplerinin karşılanmasını AK Partiye dayatmışlardır. Bazı BDPli milletvekilleri de kamuoyuna yansıyan kebap partisi görüntülerinden dolayı zora düşünce açlık grevine iştirak etmek durumunda kalmışlar ve ittifak halinde ölüm tiyatrosunda rol almışlardır. İnsan canına saygı duymayan, insan hayatına değer vermeyen bölücülerin, kendi bedenlerinden yaptıkları tasarrufla sözde hak arayışında bulunmaları asla masum görülemeyecektir. İmralı ile görüşmenin yapıldı. Bu görüşmelerin neticesinde de ana dilde savunma, ana dilde eğitim, İmralıdaki için ev hapsi talepleri kabul edildi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Anadilde savunma tasarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER