Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı

Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı -AAdan Özhasekiye Almanak hediyesi


KAYSERİ (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan 2012 yıllığı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiye hediye edildi.
     AA Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçer, Özhasekiyi ziyaret ederek, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürkün mektubu eşliğinde Anadolu Ajansı 2012 Yıllığını hediye etti.
     AAnın 100. yıl vizyonu çerçevesinde yaptığı yeniliklerden söz eden İçer, son olarak dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yeni haber akış sisteminin Bosna Hersekten ilk haberin yayınlandığını belirtti.
     Yıllığı inceleyen Özhaseki ise, Türkiyenin ve dünyanın gündemindeki olayların yer aldığı almanağın güzel fotoğraflarla tasarlanmış olduğunu ve kıymetli bir eser olduğunu dile getirdi.
    
     -Başbakanın İç Anadolu toplantısı-
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın İç Anadolu Bölgesinin yöneticileriyle bir araya geldiğini anımsattı.
     Kahvaltılı toplantıya, milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra il teşkilatlarının da katıldığını belirten Özhaseki, Başbakanın Türkiye gündemini değerlendirdiğini kaydetti.
     Ülkenin en önemli gündem maddesinin terör sorunu olduğunu ifade eden Özhaseki, şöyle devam etti:
     Sayın Başbakan, Anadolunun tam ortasında bulunan, bir çok değeri hala taşıyan şehirlerin bu gelişen siyasi süreçle ilgili neler düşündüğünü sordu, bizlere söz verdi. Güneydoğuda bir bela var, bir yangın var. Bu yangının sönmesi hepimizin arzusu. Konuyla ilgili de önemli girişimler ve adımlar var. Ülkenin yükseliş trendine geçtiği şu ortamda ayağına bağ olabilecek en önemli konu olarak terör önümüzde duruyor. Bunun çözülmesi elbette ki hükümete, devlete düşüyor. Aklı başında, sağduyu sahibi herkese düşüyor. Ortak görüş orada şuydu, Bu kan dursun, nasıl durursa dursun. Çünkü annelerin ciğeri dağlanıyor ve gözyaşları bir türlü dinmek bilmiyor. Bu kanı durdurmak lazım. Ufak tefek aykırı sesler çıkabilir. Değişik şeyler söylenebilir ama esas olan bu kanın durması, kardeşliğin pekiştirilmesi. Esas olan yüzlerce yıldır aynı vatan topraklarında, aynı idealler uğruna yaşayan insanların arasındaki bu fitnenin, kaosun bitirilmesi. Çok farklı bir görüş çıkmadı. İkinci bir şey daha söylendi. Efendim bu işi bir tek siz yaparsınız. Millet size güveniyor, milletin size itimadı ve sevgisi var. Bu işi yaparsanız milletin gönlüne taht kurarsınız. Benzer görüşleri zaten ben de paylaşıyorum.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER