Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı açıldı

Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı açıldı -AÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın: -İnanıyorum ki, burası ilerleyen yıllarda Eskişehirin en güzel parklarından, kültür ve sanat merkezlerinden biri olacaktır


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, kendileri tarafından düzenlenerek hizmete açılan Havacılık Parkının, ilerleyen yıllarda Eskişehirin en güzel park, kültür ve sanat merkezlerinden biri olacağını bildirdi.
     AÜ Rektörlüğü ile 1. Hava Kuvvet Komutanlığı arasında 22 Eylül 2011de imzalanan protokolle Rektörlüğün sorumluluğuna geçen ve bir bölümü düzenlenen park, törenle yeniden hizmete açıldı.
     Prof. Dr. Aydın, törende yaptığı konuşmada, parkın 14 yıl önce dönemin Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Havacılık Müzesi olarak açıldığını hatırlattı.
     Üniversitenin alanı devralmasından sonra proje hazırlayarak, burasını bir park niteliğiyle tasarladıklarını belirten Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:
     Proje içinde bütün alt yapı yeniden tasarlandı ve yenilendi. Ancak çalışmalarımız sürecek. Havacılık sektörü gelişirken biz de üniversite olarak havacılığı sevdirip, gelecek kuşaklara aktarılması anlamında toplumsal işlevimizi yerine getiriyoruz. İnanıyorum ki, burası ilerleyen yıllarda Eskişehirin en güzel parklarından, kültür ve sanat merkezlerinden birisi olacaktır. Parkın yeniden yapılanmasında emeği geçen bütün personelimize teşekkür ederim.
     Daha sonra açılışı yapılan park, Prof. Dr. Aydın ve beraberindekiler tarafından gezildi.
     Yenileme çalışmalarının sürdürüldüğü parka, Türkiyenin ilk uçak yakıt tankeriyle sivil havacılıkta kullanılan ve Kara Kuvvetleri Komutanlığınca (KKK) uzun yıllar eğitim uçağı olarak kullanılan iki uçağın getirildiği belirtildi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER