Anıtkabir Muğlada fotoğraf sergisi açıldı

Anıtkabir Muğlada fotoğraf sergisi açıldı -Gazeteci yazar Vecdi Altayın fotoğraflarından oluşan ve Anıtkabirin yerleşim planına göre tasarlanan sergi açıldı


MUĞLA (A.A) - Gazeteci yazar Vecdi Altayın fotoğraflarından oluşan Anıtkabir Muğlada sergisi açıldı.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde Muğla Belediyesinin kültür etkinikleri kapsamındaki serginin açılışı CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından yapıldı.
     Büyük boy fotoğraflardan hazırlanan ve Anıtkabirin yerleşim planına göre tasarlanan sergide aslanlı yol, tören alanı, kuleler, kulelerin iç mekanları, Atatürk ve Kurtuluş Müzesi, Mezar odası ile Mozoleye ait fotoğraflar yer alıyor.
     CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkü, ebediyete intikalinin 74üncü yılında saygıyla andıklarını söyledi.
     Atatürkün kendisini Türk milletine adayan yiğit ve devrimci bir insan olduğunu ifade eden Demir, Atatürkün Türk milletine gösterdiği yolda hep beraber, kol kola, birbirimizin pozitif enerjisini alarak yürümemiz gerekiyor. Cumhuriyetçilerin, Türkiyenin ideallerini yaşatmak için hep birlikte çalışması gerekiyor dedi.
     Demir, Anıtkabirin muhteşem bir yer olduğunu ve herkesin bir gün mutlaka görmesi gerektiğini ifade etti. Anıtkabirin yapı ve mimari olarak mükemmel bir yapı olmasının yanında çevresinin yurt içi ve yurt dışından getirilen ağaçlardan oluşturulmuş botanik bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Demir, bunun yurtta barış cihanda barış anlamına geldiğini kaydetti.
     Belediye Başkanı Osman Gürün ise Atatürkün manevi huzuruna gitmenin herkes için mümkün olmadığını, bu nedenle Anıtkabiri canlandırarak gidemeyenlere bir şeyler yaşatmak istediklerini söyledi.
     Serginin büyük boy fotoğraflarla Anıtkabirin yerleşim planına uygun tasarlandığını kaydeden Gürün, Anıtkabire gidemeyen veya gidip de yeniden görmek isteyen herkesi sergiyi gezmeye davet etti.
     Sergiye hazırlayan gazeteci yazar Vecdi Altay da serginin 40 fotoğraftan oluştuğunu ve her yıl 10 Kasımda farklı bir ilde açıldığını anlattı.
     Altay, daha önce Azerbaycan, Bosna Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde açılan serginin Muğlada 1 hafta ziyaret edilebileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Anıtkabir Muğlada fotoğraf sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER