Annem gibi değil, öğretmenim gibi yaşamak

Annem gibi değil, öğretmenim gibi yaşamak istiyorum -Iğdırda maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen kız öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürü Ateşin girişimiyle tekrar okula kazandırıldı -Milli Eğitim Müdürü Ateş: -Ne


IĞDIR (A.A) - Iğdırda maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen kız öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateşin girişimiyle tekrar okula kazandırıldı.
     İl merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Karaçomak köyünde ikamet eden 4. sınıf öğrencisi Nejla Kızıltaş (13), maddi imkansızlıklar nedeniyle okula devam edemedi.
     Sınıf öğretmeninin bu durumu bildirmesi üzerine, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş köye giderek Nejlanın ailesiyle görüştü. Ateş, Nejlanın okul masraflarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacağını söyleyerek, aileyi kızlarını okula göndermeye ikna etti.
     Dinçer Ateş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sürekli olarak köy okullarını ziyaret ettiklerini, öğrencilerin durumları hakkında bilgi aldıklarını bildirdi.
     Bu ziyaretleri özellikle okula gelmeyen ve devamsızlık yapan öğrencilerin okula kazandırılması için yaptıklarını dile getiren Ateş, Nejla bu öğrencilerimizden bir tanesi. Bu sene başından beri okula devam edemiyor. Biz kızımızın ailesiyle görüşerek ailemizi ikna ettik, Nejla artık okula devam edecek dedi.
     Nejlayı okula kazandırdıklarını vurgulayan Ateş, Nejla bana dedi ki; Annem gibi değil, öğretmenim gibi bir hayat yaşamak istiyorum. Bunu duyunca, bu kızımızın okuması gerektiğini anladım ve tekrar okula başlaması için elimizden geleni yaptık. Biz Nejlaya gerekli desteği vereceğiz ifadelerini kullandı.
     Dinçer Ateş, özellikle devamsızlık yapan öğrenciler için özel çalışma yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:
     Okula gelmeme sebeplerini öğreniyoruz ve çözüm buluyoruz. Bir yıl içerisinde devamsızlık yapan öğrencilerimizden yüzde 30unu okula kazandırdık. 900 öğrencimizden 270 öğrencimizi okula kazandırdık. Bu öğrencilerimizin çoğu kız öğrencimizdir. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizin durumlarıyla ilgili bize bilgi veriyor. Biz gelen bilgiler üzerine ailelerimizi ziyaret ederek, öğrencilerimizin tekrar okula devam etmeleri için çalışma yapıyoruz.
     Nejla Kızıltaş da, yeniden okula başlayacağı için mutlu olduğunu belirterek, bu konuda kendisine yardımcı olan yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Annem gibi değil, öğretmenim gibi yaşamak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER