Ardahan Kültür, Tanıtım ve Bal Festivali

Ardahan Kültür, Tanıtım ve Bal Festivali


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Belediyesince bu yıl 13üncüsü düzenlenen Ardahan Kültür, Tanıtım ve Bal Festivali etkinliklerle devam ediyor.
     Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Çamlıçatak Ormanında düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, terörün milletin huzurunu kaçırmak istediğini belirtti. Vali Azizoğlu, ancak buna milletin müsaade edemeyeceğini belirterek, yapılan her terör faaliyetinin karşılıksız kalmadığına dikkati çekti.
     Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da festivalin kentin kültürünü ve balını tanıtmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Köksoy, bu yıl festivalin şehitlerden dolayı buruk geçtiğini belirterek, Böyle bir burukluk içinde bugünümüzü kutluyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz dedi.
     Etkinlikler kapsamında mahalli sanatçılar konser verdi. Halk ozanlarının atışmalarına da yer verilen festivalde, en iyi süzme bal yarışmasında İbrahim Çukurçayır, en iyi petek bal yarışmasında Coşkun Arabul, en iyi ana arı yetiştiriciliği yarışmasında ise Nizamettin Uzun birinci oldu.
     Bal ve kaşar peynirlerin tanıtıldığı stantları gezen Vali Azizoğlu, belediye başkanı Köksoy ve vatandaşlarla halay çekti.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahan Kültür, Tanıtım ve Bal Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER