Artık Suriyede kardeşçe yaşamak çok zor

Artık Suriyede kardeşçe yaşamak çok zor -MHP Grup Başkan Vekili Şandır: -Suriyede bir iç savaş yaşanmaktadır. Kardeş, kardeşini katletmektedir -Suriyede bundan sonra birlikte yaşamak çok zorlaşacaktır (Fotoğ


SAKARYA (A.A) - Salih Eren - Mehmet Özcan - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Suriyede kardeşin kardeşini katlettiğini belirterek, Suriyede bundan sonra birlikte yaşamak çok zorlaşacaktır dedi.
     Şandır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyedeki iç savaşla Türkiyenin dönüştürülmesinin amaçlandığını belirterek, Suriyede barışın zor olduğunu söyledi.
     Suriyede bir iç savaş yaşanmaktadır diyen Şandır, Kardeş, kardeşini katletmektedir ve Müslüman kanı akmaktadır. Birbirlerini öldüren insanların birlikte yaşamaları artık zorlaşacaktır. İç savaş yaşanan her coğrafyada maalesef bu yaşanmıştır. Suriyede bundan sonra birlikte yaşamak çok zorlaşacaktır şeklinde konuştu.
     Suriyede yaşanan olayların Türkiyeye de sıçratılmak istendiğine dikkati çeken Şandır, şöyle devam etti:
     Suriyede iç savaş çok uzun sürdü. Türkiyenin kuruluş hukukunun değiştirilmesi ve çok milletli yapıya dönüştürülmesi gayretleri var. Bu projeler maalesef Suriye üzerinden Türkiyeye dayatılmaktadır. Suriyede yaşanan olaylar artık Türkiyeye sıçratılmaktadır. 14 insanımız Türkiye topraklarında öldü, uçağımız düştü ve Akçakalede 5 vatandaşımız öldü. Bu demektir ki Türkiye, Suriyenin içine hızla çekilmektedir. Bunun çözümü olarak Türkiyenin kuruluş hukukunu değiştirmesi dayatılmaktadır.
     Bu, Türkiyenin geleceği açısından büyük bir tehdit.
    
     -Akrabalarım çadır kentte-
    
     Şandır, akrabalarının savaş nedeniyle Türkiyeye sığındığını ve çadır kentlerde yaşadığını söyledi.
     Yaşanan olayların ardından Suriyede iç barışın sağlanmasının çok zor olduğuna işaret eden Şandır, Bunun için bölge ülkeler başta olmak üzere bütün dünyanın ittifak etmesi lazım. Başta Türkiyenin taraf değil, ara bulucu olması lazım. MHP olarak önerimiz de bu. Taraf olmak yerine ara buluculuk yapılmalı. Türkiyenin yapması gereken budur diye konuştu.
     Şandır, sözlerini şöyle tamamladı:
     Benim de ailem Suriye topraklarında sayılır. Akrabalarım, köyümüz bombalandığı için Türkiyeye sığındı ve şu anda Osmaniyede çadır kentte yaşıyor. Onlarla ilgili endişelerimiz var. O topraklar ana yurdumuz. Bir an evvel savaşın bitip insanların topraklarına geri dönmesi lazım. Atalarımızın mezarı da orada. Orada yaşaması lazım ancak savaş devam ettiği için dönemiyorlar.
     İnşallah tez zamanda olaylar biter ve akrabalarım da topraklarına geri döner.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Artık Suriyede kardeşçe yaşamak çok zor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER