Aşkın gözü kör değil

Aşkın gözü kör değil -Fransada ilkokul ve üniversiteyi birlikte okuyan görme engelli Türk kızı ile Fransız genç, evliliğe hazırlanıyor -Ailesinin karşı çıkmasına rağmen, sevdiği Türk kızı ile nişanlanan Aurelien Marmin, Müslüm


AYDIN (A.A) - Suat Deniz - Murat Şenbaklavacı - Fransada, ilkokulun ardından üniversiteyi birlikte okumaya devam eden görme engelli Türk kızı ile Fransız genç, tatil için geldikleri Aydının Çine ilçesinde evlilik hazırlığı yapıyor.
     Aydın Çineden, yıllar önce gurbetçi olarak Fransaya giden Gedikoğlu ailesinin 23 yaşındaki görme engelli kızları Yıldız Gedikoğulu ve kendisi gibi görme engelli olan Fransız nişanlısı Aurelien Marminin, birbirlerine olan aşkı bilinenin tersine aşkın gözü kör değil dedirtiyor.
     Fransız genç Aurelien Marmin, ailesinin karşı çıkmasına rağmen, sevdiği Türk kızıyla hem nişanlandı hem de onun kültüründen etkilenerek Müslümanlığı tercih etti ve Okan adını kullanmaya başladı.
     Yıldız Gedikoğlunun Çinede yaşayan aile büyüklerinin yanına tatil için gelen genç çift, tanışmalarını ve gelecek planlarını AA muhabirine anlattı.
     Kendisinin hiç görmediğini, nişanlısının ise çok az görebildiğini belirten Yıldız Gedikoğlu, ilkokulu Lille kentindeki görme engelliler okulunda birlikte okuduklarını, ancak okul bittikten sonra görüşme imkanlarının olmadığını söyledi.
     Pariste üniversite eğitimi aldığı fizyoterapi bölümüne başladığında, nişanlısının kendisinin ismini duyunca tanıyarak yanına geldiğini dile getiren Gedikoğlu, çocukluk arkadaşlığının aşka dönüşünü ise şöyle anlattı:
     Okan üniversitede ismimi duyunca hemen beni hatırlamış. İlkokuldaki bütün eski arkadaşlarımızı bulduk. Birlikte ilkokulu okuduğumuz Lille kentine gezi yaptık. Arkadaşlarla beraber birlikte çok hoş bir gün geçirdik. Dönüşte Okan ile birlikte istasyona geldik. Benim trenimden önce onun ki geldi, ama o gitmedi. Benim terenim yarım saat, onun bir sonraki treni ise iki saat sonraydı. Fazladan benim için bir 1,5 saat bekleyecekti. Bunun bir tek açıklaması vardı, bana aşıktı. Tabi ben de ona.
    
     -Ailesi istemese de aşkından vazgeçmedi-
    
     Gedikoğlu, Okanın ailesinin birlikteliklerine Türk olduğu için karşı çıktığını, ancak Okanın bu konuda ısrarcı olduğunu ve 2010 yılında Eyfel Kulesinde 10 arkadaşının katıldığı bir törenle nişanlandıklarını belirterek, Okanın ailesi ilişkimizi onaylamadı. Hala zorlanıyoruz, kabul etmiyorlar, ama aşkımız hepsinin üstesinden gelecek dedi.
     Evlilik hazırlıkları yaptıklarını ve Türk gelenek göreneklerine göre düğün yapmak istediklerini ifade eden Gedikoğlu, Düğünümde ata bineceğim. Atımı gelip onun çekmesini istiyorum. Hem burada hem orada düğün yapacağız. Hem Çinede hem de Fransada evimiz olacak. Evlerimizde her iki kültürü yaşatacağız diye konuştu.
    
     -Türk kültürünü çok sevdim-
    
     Türk kızıyla nişanlanarak Müslüman olan Aurelien (Okan) Marmin ise nişanlısı sayesinde tanıdığı Türk kültürünü çok sevdiğini dile getirdi.
     Çineye gerçekleştirdikleri bu ziyaretle Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Marmin, Yıldızın mahallesinde komşularla kapı önü sohbetine bayılıyorum. Komşuluk ilişkilerine hayranım. Yemekler de çok hoş dedi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Aşkın gözü kör değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER