Avrupa Oyuncak Müzeleri Buluşması Gaziantepte başladı

Avrupa Oyuncak Müzeleri Buluşması Gaziantepte başladı


GAZİANTEP (A.A) - İstanbul Sunay Akın Oyuncak Müzesi önderliğinde düzenlenen Avrupa Oyuncak Müzeleri Buluşması Gaziantepte başladı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiyeden Antalya Büyükşehir, İzmir Konak, İstanbul Kadıköy Belediyeleri başta olmak üzere birçok kuruluşun katkılarıyla organize edilen program kapsamında, Avrupanın oyuncak müzesine sahip ülkelerinden temsilciler, belediyenin misafiri olarak Gaziantepe geldi. Misafir heyetler, Büyükşehir Belediyesinin müzelerini ve Çocuk Sanat Merkezini gezdi.
     Aralarında Avrupadan Portekiz, İtalya, Belçika, İsveç, Almanya, Fransa, İspanya, Polonya, Estonya, Hollanda, Avusturya, Filipinler, Slovenya gibi ülkelerin bulunduğu 14 ülkeden gelen katılımcılara Gaziantep anlatıldı.
     Avrupadaki müze deneyimlerini Gaziantepte paylaşan yetkililer, müzeler kenti Gaziantepte özellikle çocuklara ve gençlere yönelik yapılan hizmetleri yerinde inceledi. Konuklar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi SODES Çocuk Sanat Merkezinde çocuklarla oyuncak atölyesine katıldılar. Kukla gösterileri de izleyen misafirler, Gazianteple ilgili hayranlıklarını dile getirdiler.
     Gaziantepten sonra Antalya ve İstanbulda da devam edecek etkinlik çerçevesinde, Oyun ve Oyuncak Müzeleri konulu toplantılar devam edecek. Buluşmaya destek veren Avrupa Müzeler Akademisi yetkilileri Gaziantepte müzeler konusunda yapılabilecek diğer işbirliklerinin de müjdesini verdi.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Avrupa Oyuncak Müzeleri Buluşması Gaziantepte başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER