Babamın Sesi, Oğlumun Nefesi ile örnek

Babamın Sesi, Oğlumun Nefesi ile örnek oldu -Çorumda yaşayan genç bir müzisyen kanser hastası olduğunu öğrendiği babasına moral verebilmek için Babamın Sesi, Oğlumun Nefesi adı altında şiir dinletisi programı düzenledi


ÇORUM (A.A) - Çorumda yaşayan genç bir müzisyen, kanser hastası olduğunu öğrendiği babasına moral verebilmek için Babamın Sesi, Oğlumun Nefesi adı altında şiir dinletisi programı düzenledi.
     Kent merkezinde yaşayan Önder Tunç (25) adlı klarnet sanatçısı, birlikte yaşadığı sıhhi tesisat ustası olarak çalışan babası Selahattin Tunçun (55) yaklaşık 2 ay önce karaciğer kanseri hastalığına yakalandığını öğrendi.
     Gerekli tedavilerine başlanan babasının geçirdiği süreçte moralini yüksek tutmak için çaba sarf eden Önder Tunç, yaptığı girişimler sonucunda müzisyen arkadaşlarının da desteğini alarak bir şiir dinletisi programı organize etti.
     Etkinlik için Devlet Tiyatro Salonunu kiralayan Tunç, satılan biletlerden elde ettiği geliri ise Kanser Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine (KANDER) bağışlamaya karar verdi.
    
     -Kanseri yenen hastalar moral verdi-
    
     Babamın Sesi, Oğlumun Nefesi adı altında düzenlenen etkinlik için bastırılan 600 biletin tamamının satıldığı organizasyonda yaklaşık 100 kişi yer aldı. Etkinlikte, Selahattin Tunçun, ilkokuldan itibaren yazmaya başladığı şiirleri, sanatçı Bülent Özkömürcü tarafından seslendirildi. Selahattin Tunçun oğlu Önder Tunçta babasının şiirleri okunurken klarnetiyle müzisyen arkadaşlarına destek verdi.
     Etkinlikte sahneye çıkarak kendisine ait sigara, Anadolu kadını ve kanser isimli şiirleri seslendiren Selahattin Tunç, salondakileri duygulandırdı.
     Şiir okuduğu sırada salonda bulunan ve kanser tedavisi gördüğü öğrenilen küçük bir kızı da sahneye davet eden Tunçun, Bu yavrumuzla hastanede tedavi olurken tanıştım. Sonra ben onun dedesi oldum. Şimdi de, dede-torun el ele, birlikte yürüyoruz kanserin üzerine sözleri salondakilerden alkışlarla destek buldu.
    
     -Bugün, hiç olmadığım kadar güçlüyüm
    
     Selahattin Tunç, etkinliğin sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların gösterdiği duyarlılığın kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.
     Yaklaşık bir yıldır diyabet hastası olduğunu, iki ay önce de kansere yakalandığını belirten Tunç, Hastanede karaciğer kanseri olduğumu öğrendiğimde hiç korkmadım, üzülmedim. Neden bu hastalığa yakalandığımı düşünürken, kanseri tetikleyen nedenlerin ne olduğunu düşündüm. 35-40 yıldır sigara içtiğimi, sağlığıma ve beslenmeme hiç dikkat etmediğimi fark ettim. Bu üç unsur beni kanser yaptı ifadelerini kullandı.
     Selahattin Tunçun oğlu Önder Tunç da kanser hastalığının en büyük ilacının moral olduğunu vurgulayarak, Yaklaşık iki ay önce babamın kansere hastalığına yakalandığını öğrendik. Bir süre mücadele ettik, bir süre koşuşturduk ve bu hastalığın en büyük ilacının moral olduğunu gördük. Babamın senelerce yazmış olduğu ve oğlum bunlar sana miras olacak dediği şiirleri vardı. Bu şiirleri hep kendim okur ya da babamdan dinlerdim. Babam yanımdayken bu şiirlerin, okunduğunu görmek istedim. Bu nedenle bu etkinliği düzelemeye karar verdim diye konuştu.
     KANDER Başkanı Hülya Kandemir ise ilk kez kanser hastaları için böyle bir yardım etkinliği düzenlendiğine dikkati çekerek, Önderin kocaman bir yüreği var. O yüreğinin içerisine hem babasını hem de derneğimizin yardıma muhtaç hastalarını sığdırdı. Bu yaşta bu duygusallık ve bu vefa müthiş bir şey. Allah herkesin evladına nasip etsin dedi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Babamın Sesi, Oğlumun Nefesi ile örnek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER