Bayramiç Elması meclise gönderildi

Bayramiç Elması meclise gönderildi -Bayramiç Ziraat Odası yöneticileri, patent alma çalışmaları devam eden Bayramiç elmasını tanıtılması amacıyla TBMMye götürdü


ÇANAKKALE (A.A) - Bayramiç Ziraat Odası yöneticileri, patent çalışmalarının sürdürdüğü Bayramiç Elmasını tanıtmak amacıyla 3 ton ürünü TBMMye gönderdi.
     Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, yaptığı açıklamada, ürünün, coğrafi işaret tescili ile pazarlama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Yönetim kurulu üyeleri Yahya Savran ve Ethem Demir ile meclise doğru yola çıktıklarını, tanıtım amacıyla 3 ton elmayı da beraberinde götürdüklerini kaydeden Pehlivan, Bayramiç bölgesinde yetişen elmayı milletvekillerine tattırmak istediklerini bildirdi.
     Amaçlarının, Bayramiç elmasının farkını, tadını ve aromasını göstermek olduğunu dile getiren Pehlivan, Bayramiç elmasının ülkemizde kendi adıyla en iyi şekilde pazarlanabilmesini ve ihracat şansının arttırılmasını hedefliyoruz. Bayramiç elmasını kimliğe kavuşturmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmaları anlatmak ve bu konuda destek görebilmek için böyle bir girişimde bulunmayı uygun gördük. Bu düşüncelerle Bayramiç elmasının tanıtımına en tepeden başlamak istedik dedi.
    
     Muhabir: Sabahattin Sallama / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bayramiç Elması meclise gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER