Berfo Ana son yolculuğuna uğurlandı

Berfo Ana son yolculuğuna uğurlandı -Berfo Kırbayırın cenazesi, Ardahanın Göle ilçesine bağlı Okçu köyünde toprağa verildi -Kırbayırın mezarının yanına, 13 Eylül 1980de gözaltında alındıktan sonra kaybolan oğlu Cemil Kırbayır


ARDAHAN (A.A) - Mide kanseri ve yaşlılığa bağlı nedenlerle önceki gün İstanbulda vefat eden Berfo Kırbayırın cenazesi, Ardahanın Göle ilçesine bağlı Okçu köyünde toprağa verildi.
     13 Eylül 1980de gözaltında alındıktan sonra kaybolan oğlu Cemil Kırbayırın bulunması için yıllardır mücadele eden ve kayıp yakınlarının sembolü olan, Berfo Ana olarak tanınan 105 yaşındaki Berfo Kırbayırın cenazesi, Göle Merkez Kubilaybey Camisine getirildi.
     Burada düzenlenen törene, Berfo Kırbayırın oğlu Mikail Kırbayır, kızları Yıldız Çam, Filiz Batmaz ve Fatma Gülmez, damadı Necmi Gülmez, akrabaları, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Cumartesi Anneleri olarak bilinen kayıp yakınları ile vatandaşlar katıldı.
     Kırbayır için öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Kırbayırın tabutu, törene katılanlar tarafından omuzlara alınarak, cenaze aracına konuldu. Cemil ve Berfo Kırbayırın fotoğraflarını taşıyan bazı vatandaşlar, Berfo Ana, söz sana Cemili bulacağız diye slogan attı.
     Berfo Kırbayırın cenazesi, ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Okçu köyünde Cemil Kırbayır adına yapılan kültürevinin önüne getirildi. Kırbayırın oğlu Mikail Kırbayır, burada yaptığı konuşmada, Berfo Ana oğlunun hesabını sormak için direndi, ambulansla aramaya devam etti. Hesap sormak için ambulansla aradı. Ne acıdır ki onun hesabı mahşere kalmış durumdadır. Fakat ona sözümüz vardır. Onun mücadelesi, ölümüyle noktalanmamıştır. Onun hesabı mutlaka sorulacaktır diye konuştu.
     Konuşmanın ardından, Berfo Kırbayırın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.
     Bu arada, Berfo Kırbayırın mezarının yanına, 13 Eylül 1980de gözaltında alındıktan sonra kaybolan oğlu Cemil Kırbayır için mezar kazıldı. Törene katılanlar, bu mezara da karanfiller bırakarak, Cemilin kemiklerini bulup onu da buraya defnedeceğiz ifadelerini kullandı. Cemil Kırbayır için açılan mezar, kapatılmadı.
     Berfo Kırbayırın yakınları, defin işleminin ardından mezarlık önünde taziyeleri kabul etti.
    
     Muhabir: Murat Yıldız - Selami Küçükoğlu / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Berfo Ana son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER