CHP Genel Başkan Yardımcıları Oran ve

CHP Genel Başkan Yardımcıları Oran ve Keskin Tokatta -Keskin: Komşularla sıfır sorunlu dış politika iddiası hurdaya çıktı, tarihin çöp denizine atıldı


TOKAT (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Komşularla sıfır sorunlu dış politika iddiası hurdaya çıktı, tarihin çöp denizine atıldı dedi.
     CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Adnan Keskin, partilerinin Tokat İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
     Adnan Keskin, Türkiyenin sorunsuz komşusunun kalmadığını öne sürerek, AKP iktidarının stratejik derinlikli dış politika tezi iflas etmiştir. Komşularla sıfır sorunlu dış politika iddiası hurdaya çıktı, tarihin çöp denizine atıldı, sorunsuz komşumuz kalmadı. Emperyalizmin taşeronluğuna soyunan iktidar dış güçlerin jandarması konumuna geldi. Kardeş olarak ilan edilen Suriye ve yöneticileri çete olarak ilan edildi. Kırmızı çizgimiz olan Barzani dostumuz oldu. Irakın meşru yönetimi Türkiyenin düşmanı haline getirildi. Düşürülen uçaklarla ilgili iddialar bir masal olarak canlılığını korumakta diye konuştu.
     Bir gazetecinin BDP heyetinin ikinci İmralı ziyaretini nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusu üzerine Keskin, şunları dile getirdi:
     Bizim CHP olarak bu konudaki görüşümüz bellidir. CHP Genel Başkanı ve arkadaşlarımız sayın Başbakanı ziyaret ederek bu konunun çözümüne ilişkin yöntemlerimizi kendilerine yansıttık. Sorunun bir toplumsal mutabakatla çözülmesine imkan sağlayacak şekilde, parlamentoda grubu bulunan bütün siyasi partilerle diyaloğa geçilmesi, sorunun parlamento zeminine taşınması, toplumun kabul edebileceği taahhütlere girişilmemesi konusunda bir yöntem belirledik. İktidar maalesef bu konuda sorunu içtenlikli bir yaklaşımla çözme anlayışı içinde olmadığı için CHPnin kendilerine aktardığı bu yöntemle ilgili olumsuz yanıt vermiştir. Şu ana kadar yürütülen çalışmaların içeriği hakkında bir bilgi sahibi değiliz. İktidar tamamiyle kendi çizdiği rotada bu işi götürmektedir. İçeriğini ve uygulayış yöntemini bilmediğimiz konuda doğru ve sağlıklı bir değerlendirme yapma şansına sahip değiliz.
     Keskin, İmralıdan nasıl sonuç çıkacak- şeklindeki soruyu da, İsteriz ki Türkiye bu sorundan kurtulsun, Türkiye barışı yakalasın. Anadolu coğrafyasında insanlar Cumhuriyetin vatandaşı olmanın mutluluğu ile beraberce yaşamanın mutluluğunu, kıvancını yakalasınlar. İnşallah o konuda siyasal iktidar başarılı bir sonuç götürür, Türkiye de yıllardır sıkıntısını çektiği bu sorundan sıyrılır diye yanıtladı.
    
     -Umut Oran-
    
     Umut Oran da, çok önemsedikleri Tokatın ciddi sorunlarının olduğunu ileri sürerek, Tokat ihracatta Ağrıdan bile geride kalmış. Son yıllarda Tokat göç veriyor. Nüfus daha da azaldığında milletvekili sayısı da düşecek. Tokatta işsizlik var, göç var dedi.
     Tokatın yaşadığı sorunun, Türkiyenin her yerinde yaşandığını savunan Oran, yarın akşam 85. Oscar Ödül Töreni olduğunu anımsatarak, Türkiyedeki usta, devlet yönetemeyen bir usta. Usta katılsa oradaki yarışmalara baktığınız zaman her dalda mutlaka ödül alacaktır. Yani film dalında en iyi film, en iyi yönetmen dalında, en iyi erkek oyuncu dalında, her alanda usta oyuncu olarak, çark etmesiyle, dün söylediğini bugün reddetmesiyle, her alanda, Türkiyedeki demokrasi, insan hakları, kuvvetler ayrılığı, terörle mücadelede, nereden nereye, o usta oyuncu olarak nereden nereye, yukarı seviyelerden aşağılara getirebildi. Bu konuda kimse onun eline su dökemez ifadelerini kullandı.
     Türkiyede başkanlık sisteminin tartışıldığını vurgulayan Oran, Partisinde onun ebedi, ilelebet başkan olmasını dileyenler var. Recep Tayyip Erdoğandan ebedi, ilelebet başkan olmaz, olmayacaktır da. CHP olarak biz buna müsaade etmeyeceğiz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcıları Oran ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER