Bilinçli tarım, bilinçli kadın projesi

Bilinçli tarım, bilinçli kadın projesi -Eğitim programına katılan 14 kadın çiftçi sertifikalarını aldı


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Çilimli Meslek Yüksekokulunda yürütülen Bilinçli Tarım, Bilinçli Kadın ve Gelişen Çilimli projesi kapsamında eğitim gören 14 kadın çiftçi sertifikalarını aldı.
     Çilimli Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen sertifika programına katılan Düzce Valisi Adnan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, kadın çiftçilere seslenerek, Bilinçli Tarım, Bilinçli Kadın, Bilinçli Düzce için ve Türkiyeye örnek olmak için kadınların da artık taşın altına ellerini koymaları gerektiğini belirtti.
     DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise Üniversitenin en önemli hedeflerinden birinin toplumla iç içe geçmek olduğunu vurgulayarak, Düzcenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı veren projeleri yürütmek bizim önceliğimiz. Kadının, çocuğun, engellinin, dezavantajlı kesimin daha iyi şartlarda yaşamasını, yaşam kalitesini geliştirmesine dönük projeleri geliştirmek ve bütün paydaşlarımızla birlikte Düzce için çalışmak önceliğimiz ve bu proje de bunun bir örneği. Bu çalışma Türkiyeye örnek olacak dedi.
     Proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özmen ise kadın çiftçilere tarım teknikleri, hastalık ve zararlarla mücadele dersleri ile birlikte tarımsal işletme konusunda eğitimler verilerek programın tamamlandığını dile getirdi.
     TOOB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu da, Düzcenin verimli topraklarının kıymetinin bilinmediğini dile getirerek, Üniversite bünyesinde geliştirilen projeler sayesinde çiftçi kadınların bilinçli tarım yaparak yapılan tarımın ekonomik yarara dönüştürülmesinde önemli rol oynadığını söyledi.
     Tören eğitim programını başarı ile tamamlayan 14 kadın çiftçiye protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.
     Törene Vali Adnan Yılmazın yanı sıra, eşi Aysel Yılmaz, ilçe Kaymakamı Volkan Barış Göçmez, Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, TOOB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu, kadın çiftçiler ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bilinçli tarım, bilinçli kadın projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER