Biz Gelene Kadar Size Emanet projesi

Biz Gelene Kadar Size Emanet projesi kapsamında eğitim verildi -Burdur Sağlık Müdürlüğünün hayata geçirdiği Biz Gelene Kadar Size Emanet projesi kapsamında Çavdır ilçesindeki köy muhtarlarına ve imamlara eğitim verildi (


BURDUR (A.A) - Burdur Sağlık Müdürlüğünün uygulamaya geçirdiği Biz Gelene Kadar Size Emanet projesinin üçüncü ayağı, Çavdır ilçesinde uygulamaya konuldu.
     İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, yaptığı açıklamada, eğitimin içeriğinin uygulamalı ve teorik bilgilerden oluştuğunu, genel olarak toplumda ilk yardım bilincinin ve ilk yardım becerisinin artması gerektiğini söyledi.
     Burdurda her köyde okul ve sağlık tesisinin olmadığını işaret eden Şenbayram, Ama her köyde devlet görevlisi olarak muhtarlarımız ve imamlarımız bulunmaktadır. Dolayısıyla muhtar ve imamlarımız, o köyün kanaat önderleri, fikirlerine danışılan akil kişi konumundadır. Bu sebeple eğitim verdiğimiz muhtar ve imamlarımız, görev yaptıkları köylerde hem bilgilendirici, eğitici konumunda olacak hem de acil bir durumda hemen vakaya müdahale edebilecek yeteneğe sahip kişiler olacaklar dedi.
     Burdurda etkili bir 112 Acil Servis ağı bulunduğunu vurgulayan Şenbayram, Ancak ne kadar hızlı bir 112 servisimiz olursa olsun, maalesef köylerde bazen öyle vakalar oluyor ki anında müdahale edilmesi gerekir. İşte o 1-2 dakikada müdahale edilmesi gereken olaylarda eğitim verdiğimiz muhtar ve imamların devreye girmesini bekliyoruz. Sadece devreye girmelerini değil, köydeki insanlara da bildiklerini aktarmalarını bekliyoruz diye konuştu.
     Programda Çavdırdaki köylerde görev yapan muhtar ve imamlara, görevli personel tarafından ilk yardım eğitimi verildi.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Biz Gelene Kadar Size Emanet projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER