Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü

Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Teknik Kurul Toplantısı yapıldı


MERSİN (A.A) - Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün 2012 yılı Teknik Kurul Toplantısı yapıldı.
     Enstitü Müdürü Dr. Ersin Yılmaz, toplantının açılış konuşmasında, amaçlarının ormancılığın sorunlarını çözümler üreterek, gelişmesine katkıda bulunmak ve uygulayıcılar arasında koordinasyonu sağlamak olduğunu söyledi.
     Sorumluluk alanlarında Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Hatay ve Karaman ve Ermenek ilçesinin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, çalışmaları sonucunda bugüne kadar toplam 40 teknik bülten yayımladıklarını kaydetti.
     Yılmaz, enstitü olarak üniversite ve diğer araştırma müdürlükleriyle işbirliği güçlendirilerek, ortak çalışmalar yaptıklarını belirtti.
     Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Refik Ulusoy da, ormancılık faaliyetlerinin gelişebilmesi için araştırmalara önem verilmesi gerektiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından 2013 yılında ele alınması planlanan Okaliptüs Melez Klon Denemesi ve Orman Yangınlarının Mekansal Analizi konularındaki iki proje hakkında katılımcılara bilgi verildi.
     Enstitü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tarsus Orman işletme Müdürü Mehmet Fulin ve diğer yetkililer katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER