Bozkırın Tezenesi için sempozyum düzenlenecek

Bozkırın Tezenesi için sempozyum düzenlenecek -Ahi Evran Üniversitesi, büyük ozan Neşet Ertaş ve abdal geleneğinin ele alınacağı Bozkırın Tezenesi: Neşet Ertaş Sempozyumu gerçekleştirecek


KIRŞEHİR (A.A) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ), Bozkırın Tezenesi olarak ünlenen büyük ozan Neşet Ertaşın hayatı, eserleri ve abdal geleneğinin ele alınacağı ulusal bir sempozyum düzenleyecek.
     Üniversiteden yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Türkiye Milli Komitesi tarafından 2010 yılında Yaşayan İnsan Hazinesi ödülüne layık görülen Neşet Ertaş ve abdal geleneğinin ele alınacağı ulusal bir sempozyum gerçekleştirileceği belirtildi.
     Üniversitede, 13-14 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyuma müzikle ilgili bir çok bilim insanı katılacak. Sempozyum kapsamında, Neşet Ertaşın sanat geleneği, felsefesi, sanatçı kişiliği gibi birçok konu ele alınarak, isminin bilim dünyasında da yaşatılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
     Bozkırın Tezenesi, Türkü Baba, Son Abdal, Bağlama Virtiözü gibi unvanlarla anılan Neşet Ertaş için düzenlenecek sempozyumda, Neşet Ertaşın yaşamı ve sanatı, şairlik yönü, somut olmayan kültürel miras ve yaşayan insan hazineleri bağlamında Neşet Ertaş, TRT Türk Halk Müziği Repertuvarı ve Neşet Ertaş, tarihi bağlamı içerisinde abdallık geleneği, abdallık geleneğinin içerisinde Kırşehirin yeri, abdallık geleneğinin bugünü ve geleceği gibi bildiriler yer alacak.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Bozkırın Tezenesi için sempozyum düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER