Canlı mühre olarak kullanılan ördekler doğaya

Canlı mühre olarak kullanılan ördekler doğaya salındı -Kocaelide, avcıların, sesinden ve görüntüsünden faydalanarak yaban ördekleri avlamada kullandığı 3 ördek, doğaya bırakıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide, avcıların, sesinden ve görüntüsünden faydalanarak yaban ördekleri çağırmada kullandığı 3 ördek, doğaya salındı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Alğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmitte bir kişinin ördekleri, ses ve görüntüsünden faydalanılarak yaban ördekleri çağırmak için Mühre olarak kullandığı ihbarı üzerine denetime gittiklerini anlattı.
     Yaptıkları koruma kontrol faaliyetlerinde canlı mühre olarak kullanılan 2si dişi, 3 ördek ele geçirdiklerini belirten Alğan, bu kişiye ayrıca yaban hayvanları alıkoymaktan dolayı ördek başına 500 lira, avcılık belgesi olmaması nedeniyle 406 lira usulsüz avlanmadan dolayı da 202 lira idari para cezası kesildiğini kaydetti.
     Alğan, canlı mühre olarak kullanılan bu ördeklerin, veteriner hekimin kontrolünün ardından doğaya saldıklarını dile getirerek, Canlı mühre, teyp kullanmak yasak. Son zamanlarda özellikle kar düşmesinin ardından yaban hayvanlarının kaçma faaliyetleri zayıflıyor. Kaçma kabiliyetleri zayıfladığı için vurmak kolaylaşıyor. Avcılardan isteğimiz, bu canlıların da doğada yaşama hakkı olduğunu, bunu bilerek ava gitmemeleri, kesinlikle aldatıcı hareketlerde bulunmamaları gerektiğidir şeklinde konuştu.
     Alğan, son zamanlarda koruma kontrol faaliyetlerini artırdıklarını anlatarak, yılda 30-35 civarında canlı mühre ele geçirdiklerini, vatandaşların da duyarlı davranarak bu konularda kendilerine ihbarda bulunduğunu bildirdi.
     Alğan ve beraberindekiler daha sonra avcılardan aldıkları ördekleri, Körfez Mahallesindeki İzmit Körfezi Sulak Alanında doğaya bıraktı.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu - Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Canlı mühre olarak kullanılan ördekler doğaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER