Çifte üyelik iddiaları

Çifte üyelik iddiaları -CHP Edirne Milletvekili Gürkan: -CHPyle birlikte başka bir partiye üyeliği bulunan 57 bin kişinin üyeliği düşürüldü


EDİRNE (A.A) - CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHPyle birlikte başka bir partiye üyeliği bulunan 57 bin kişinin üyeliği düşürüldü dedi.
     Gürkan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 2 hafta önce partilerde çifte üyelik konusunun gündeme geldiğini hatırlattı.
     İddiaların partisinin genel merkezince araştırıldığını ifade eden Gürkan, Elimizdeki belgelere ve araştırmalarımıza göre 57 bin üyenin yüzde 95lik kısmının aynı zamanda AK Partiye üye olduğu tespit edildi. Edirnede bu sayı 468dir. Bu sayı içerisinde il, ilçe, köy ve mahallelerde bulunan CHP üyelerinin büyük bir kısmının internet üzerinden AK Partiye üye olduğu görülüyor. CHPyle birlikte başka bir partiye üyeliği bulunan 57 bin kişinin üyeliği düşürüldü diye konuştu.
     Edirnede Şenol Geçmiş adlı vatandaşın konuya ilişkin Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten Gürkan, partilere çifte üyeliğin sahtekarlık olduğunu savundu.
     CHPye üyelik için şahsi başvuru, fotoğraf, imza ve ikamet adresi gerektiğini vurgulayan Gürkan, AK Parti yetkililerinin ise internet üzerinden üye kaydı yaptığını öne sürdü.
     Gürkan, konunun adli mercilere taşındığını kaydetti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Çifte üyelik iddiaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER