Colossae in Space and Time kitabının

Colossae in Space and Time kitabının yazarları Vali Demiri ziyaret etti


DENİZLİ (A.A) - Denizlide bulunan Colossae Antik Kenti hakkında bugüne kadar yazılmış en kapsamlı kaynak olan Colossae in Space and Time kitabının yazarları Alan H. Cadwallader ve Michael Trainor, Vali Abdulkadir Demiri ziyaret etti.
     Vali Demir, yazarları kabulünde yaptığı konuşmada, Denizlinin bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi kültürel zenginliklere sahip bir şehir olduğunu söyledi.
     Kültürel değerleri ortaya çıkarmak adına birçok çalışmayı başlattıklarını ifade eden Demir, Denizli 19 antik kente sahip olmasına rağmen çok az bir kısmında kazı çalışması yapılmış. Amacımız bu kentlerin tamamını gün ışığına kavuşturmak ve ayağa kaldırmak dedi.
     Demir, Pamukkalenin sırtını dayadığı Hierapolis Antik Kentinde yapılan kazıların geçmişte çok yavaş ilerlediğini dile getirerek, şunları söyledi:
     Burada çok kısa sürede ayağa kaldırılabilecek eserler maalesef başarılamamış. Laodikya Antik Kentinde Türkiyeye örnek çalışmalar yapıldı ve 4,5 yıl içinde, burada 46 yıldır yapılandan çok daha ileriye gidebilir hale gelindi. Biz kendi değerlerimize buradan sahip çıkarak yaşatacağız. Tripolis Antik Kenti, Beyce Sultan ve Tabae Antik Kentinde çalışmalar devam ediyor. Bu kitap bu noktada çok büyük anlam taşıyor. Çalışmalarımızla aynı paralellikte yazılan kitap hissettiğimiz kaynak ihtiyacını karşılayacak ve çok büyük bir eksikliği giderecek. Hem de bugüne kadar Colossae hakkında doğru bilinen yanlışları da düzeltme imkanı verecek.
     Colossae in Space and Time isimli kitabın yazarları Alan H. Cadwallader ve Michael Trainor, ziyarette Vali Demire imzalı kitaplarını hediye etti.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Medat Şenay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Colossae in Space and Time kitabının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER