Çoruhtan Kaçkarlara Turizm Festivali

Çoruhtan Kaçkarlara Turizm Festivali -İspir ve Pazaryolu ilçelerinde yapılan festival kapsamında rafting gösterisi düzenlendi


ERZURUM (A.A) - İspir ve Pazaryolu Dernekler Birliğinin (İSPA-DER) düzenlediği Çoruhtan Kaçkarlara Turizm Festivali kapsamında rafting gösterisi düzenlendi.
     İSPA-DERin organizasyonuyla gerçekleştirilen rafting gösterisi, Çoruh Nehrinin geçtiği Pazaryolu Köprü mevkisinden İspire bağlı Maden Köprübaşı beldesi arasında botlarla yapıldı. Etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.
     Birlik Başkanı Hayati Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde rafting sporunun yapıldığını duyurmak istediklerini belirterek, önümüzdeki yıl kulüpler arası yarışlar yapmayı hedeflediklerini söyledi.
     Rafting sporunun Türkiyede son yıllarda gelişmeye ve tanınmaya başladığını anlatan Korkmaz, Yıllardır yapılan ancak pek tanınmayan rafting, artık spor tutkunlarının vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Raftinge yeni başlayan veya söz konusu spor branşıyla tanışmak isteyenleri buraya davet ediyoruz. Türkiyede rafting sporuna yeni başlayanlar için İspirin avantajlı bir yer olduğunu düşünüyoruz. Bölgedeki su potansiyeli ve akış hızı raftinge başlayanlar için ideal seviyede diye konuştu.
     Korkmaz, raftingin Çoruh Nehri ile özdeşleştiğini, bölge illerinde rafting sporunun gelişmesi için kulüp kurmak isteyen sporculara destek vermeye çalışacaklarını belirterek, festivali her yıl geleneksel olarak düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Emine Konuk
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Çoruhtan Kaçkarlara Turizm Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER