Çorum Obezitenin Farkında projesi

Çorum Obezitenin Farkında projesi -Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen proje kapsamında yürüyüş etkinliği düzenlendi


ÇORUM (A.A) - Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organizesinde, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğünce hazırlanan Çorum Obezitenin Farkında projesi kapsamında yürüyüş etkinliği düzenlendi.
     Çorum Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Yunus Emre Parkında başlayan yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, obezitenin günümüzde artık halk sağlığı olarak karşımıza çıktığını, bunun için Çorum Obezitenin Farkında projesiyle farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.
     Kalp damar, tansiyon, diyabet gibi hastalıkların en iyi ilacının obeziteyle mücadele olduğunu ifade eden Topoğlu, Bunun da dengeli beslenme, hareketli yaşamla sağlamak gerekir. İlaç kullanmadan sağlıklı ve dengeli yaşayabiliriz. Bunu da yürüyerek sağlarız. Bu çalışmaların başarılı geçmesini ve sağlıklı bir yaşam diliyorum diye konuştu.
     İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani de, kentte obezite ve fiziksel aktivite hakkında farkındalık oluşturulması, ilgili konularda doğru ve geçerli mesajların halka ulaştırılması amacıyla, Çorum Obezitenin Farkında projesini yürüttüklerini kaydetti.
     Dünyanın hemen hemen tüm bölgelerinde obezite görülme sıklığının arttığını anımsatan Happani, şöyle konuştu:
     Bu durum sadece yetişkin kadın ve erkekleri değil, çocukları ve gençleri de etkilemektedir. Kalp damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, bazı kanser türlerinin oluşmasına, yaşam kalitesinin azalmasına ve ölümlere yol açan obezite, sadece küresel boyutta bir halk sağlığı proplemi olmakla kalmayıp, ülke ekonomilerine olumsuz etki eden bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.
     Çorum Obezitenin Farkında projesi kapsamında ilk aşamada 5 Eylülde sağlık personeli proje ekibine eğitici eğitim yapıldığını hatırlatan Happani, ikinci aşamada ise Obezite ve Fiziksel Aktivite Bilgilendirme Çadırı faaliyetlerini yürüttüklerini bildirdi.
     Çadır faaliyetlerinde, katılımcıların boy, kilo ölçümü ve bel, kalça ölçümü yapılacağını ifade eden Happani, Obezite, yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite bilgilendirmeleri yapılacak. Projenin son aşamasında ise istatistikler hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacaktır dedi.
     Yürüyüşe, Çorum Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, Uzm. Dr.Tuncer Kılıç ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum Obezitenin Farkında projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER