Demokrasinin neresindeyiz konulu konferans

Demokrasinin neresindeyiz konulu konferans


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından Demokrasinin neresindeyiz konulu konferans düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe gazeteci-yazar Mustafa Mutlu konuşmacı olarak katıldı.
     Konuşmasında demokrasinin unsurlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Mutlu, Cumhuriyet kurulduktan sonra tek partili sistem yaşadık. Daha sonra 50li yıllarda çok partili sisteme geçtik. Türkiyenin demokrasi hayatı kimi çevrelere göre 1950lerde çok partili sisteme geçmemizle eş tutulur. 1950li yıllarda Türkiye gerçek anlamda demokrasiye geçti. Bundan sonra da özellikle son on yılda demokrasi adına birçok çalışma yapıldı dedi.
     GAÜN Atatürkçü Düşünce Topluluğu akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü de topluluğun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     GAÜN Atatürkçü Düşünce Topluluğu Öğrenci Başkanı Arif Yıldız ise Atatürkçü düşünce, tarihsel maddeciliğe karşı; ulus tavrını, halkçı bir modeli, ekonomide kendine özgü gelişmiş sistemi ile az gelişmiş coğrafyada nasıl başarılı bir demokratik rejimin kurulabileceğini ispatlamıştır değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Demokrasinin neresindeyiz konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER