Denizimi tanıyorum ve koruyorum etkinliği

Denizimi tanıyorum ve koruyorum etkinliği


MERSİN (A.A) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, Denizimi tanıyorum ve koruyorum projesinin yeniden düzenlenmesini planladıklarını bildirdi.
     Kıdeyş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu eğitimlere daha önceden başlamayı arzuladıklarını belirtti.
     Eğitimlerin çocuklar üzerinde çok önemli etkiler yarattığını ifade eden Kıdeyş, (Zararın neresinden dönülürse kardır) atasözünü kendimize rehber edinerek, bölge insanının özellikle de çocuklarımızın çevre ve denizcilik bilincini geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda geçen hafta başlayan eğitim bir dönüm noktasıydı. Devamını getireceğiz dedi.
     5 gün süren etkinlikte toplam 100 öğrenci ve 25 öğretmene deniz bilimini tanıtabilmek, bilimsel bakış açısını aşılayabilmek ve deniz ekosistemini koruma bilincini uyandırabilmek için enstitüdeki tüm bilim adamlarının seferber olduğunu dile getiren Kıdeyş, şöyle devam etti:
     Eğitimin sonunda yapılan ankette çocukların neredeyse tamamının denizlerdeki besin zincirini, tür çeşitliliğini öğrendikleri, oksijen üretimi ve Türkiye çevresindeki denizler konusundaki bilgi eksikliklerini tamamlamış olduğu görüldü. Yeniden başlatmayı planladığımız eğitimler sayesinde daha fazla öğrenciye ulaşacağız.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Denizimi tanıyorum ve koruyorum etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER