Dinar ve Evciler Yöresi Ağzı kitabı

Dinar ve Evciler Yöresi Ağzı kitabı -AKÜ öğretim görvelisi Bilal Uysal tarafından hazırlanan yöre dilini anlatan kitap, Dinar Belediyesi Kültür Yayını olarak bastırıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü öğretim görevlisi Bilal Uysalın hazırladığı Dinar ve Evciler Yöresi Ağzı adlı kitap, Dinar Belediyesi tarafından bastırıldı.
     Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar ve Evciler Yöresi Ağzı adlı kitabı hazırlayan Uysalı makamında kabul etti.
     Başkan Acar, Uysalın yöre dilini anlatan kitabın Belediye Kültür Hizmeti olarak basımının tamamlandığını bildirdi.
     Şair Fazıl Hüsnü Dağlarcanın dilin ülke için önemini vurguladığı Türkçem; ses bayrağım sözünü hatırlatan Acar, Bizi, biz yapan değerlerimizin başında dil geliyor. AKÜ Türkçe Bölümü Öğretim Görevlisi Bilal Uysalın yöremizle ilgili bu önemli dil çalışmasını kitap haline getirdik. Bu işi severek, gurur duyarak yapıyoruz. Dinar adına her türlü kültürel çalışmanın arkasında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz dedi.
     Bilal Uysal ise Dinar yöresi ve Türk kültürü üzerine çalışmalar yaptığını söyleyerek, kendilerine verdiği destekten dolanı Başkan Acara teşekkür etti.
     Ziyarete, Dinarlı araştırmacı - yazar Mehmet Tekin, Halk Eğitim Müdürü Yaşar Sağlam, şair ve yazar Raif Öztürk ile Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyeleri de katıldı.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dinar ve Evciler Yöresi Ağzı kitabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER