Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü -AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu; Çocukların sorunları gerçekten çok. Bunların başında çocukların çalışmak durumunda kalması geliyor


İSTANBUL (A.A) - AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, Çocukların sorunları gerçekten çok. Bunların başında çoçukların çalışmak durumunda kalması geliyor dedi.
     Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Dağoğlu, çocukların toplum için önemli olduğunu söyledi.
     Dağoğlu, şöyle devam etti:
     İlk çocuk hastanesini kurmamız, Atatürkün ülkemizi çocuklara emanet etmesi, bizim zaten çocuk hakları bildirgelerine çok ihtiyacımızın olmadığının bir göstergesidir. Fakat çocukların sorunları gerçekten çok. Bunların başında çocukların çalışmak durumunda kalması geliyor. 18 yaşına kadar bir çocuk ailesine katkı sağlayacak diye işçi olarak bırakılmamalı. Bir kadının eşi yoksa devlet ona zaten para ödüyor, çocuklarına para ödüyor, kitaplarını ve servislerini karşılıyor.
     Erken yaşta evliliklere de değinen Dağoğlu, Bir kız için en iyi yol zengin bir koca değil, kendi ayakları üzerinde durmaktır diye konuştu.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Deniz, İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu ile İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Taşdemir, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Önal İnaltekin katıldı.
     Toplantının ardından Şişli Etfal Hastanesi, Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu, Milletvekili Türkan Dağoğluna plaket verdi.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Dünya Çocuk Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER