Ailece Bodrum

Ailece Bodrum-Dakar turu yapacaklar -Muğlanın Bodrum ilçesinden hareket edecek 2 motosikletçi, 10 bin kilometre olan Dakar turunu 63 günde tamamlamayı hedefliyor -Motosikletçilerden birinin eşi ve 5 aylık çocuğu ise motosiklet


MUĞLA (A.A) - Bodrum ilçesinden hareket edecek 2 motosikletçi, 10 bin kilometre olan Dakar turunu 63 günde tamamlamayı hedefliyor.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bodrum Profesyonel Tur Rehberleri Derneğinin desteğiyle, Bodrumlu motosiklet tutkunu Deniz Kılıç ile arkadaşı Bora Tanık, Bodrumdan Dakara motor yolculuğu yapmayı hedefliyor. Deniz Kılıçın eşi Elif Gündüz Kılıç, 5 aylık çocukları Kuzey ile arazi aracıyla motosikletlileri arkalarından takip edecek.
     Yarın sabah Bodrumdan Kos Adasına geçerek tura başlayacak olan Kılıç, hazırlıklarını tamamladı. Kılıç, 10 bin kilometrelik mesafeyi 63 günde tamamlayarak Dakara ulaşmayı hedefliyor.
     Bodrumda tur rehberliği yapan Deniz Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolculuğu yeni yerleri ve yeri kültürlerini öğrenerek arkadaşlarıyla paylaşmak amacıyla gerçekleştirdiğini söyledi.
     Kosda birkaç arkadaşını ziyaret ettikten sonra Atinaya gideceğini, oradan feribotla İtalya, Fransa sahillerinden İspanyaya, ardından Afrikaya geçeceğini anlatan Kılıç, Afrikada Fas, Batı Sahra, Moritanya ve Senegali ziyaret ettikten sonra Dakara ulaşmaya çalışacağını kaydetti.
     Yaklaşık 10 bin kilometrelik mesafeyi 63 günde tamamlamayı düşündüğünü bildiren Kılıç, yolculuğun maliyetinin ise 10 bin lira civarında olmasını planladıklarını ifade etti.
     Kılıç, daha önce birkaç kez benzer şekilde tur programlarına katıldığını belirterek, En fazla ses getireni Bodrumdan hareket edip Suriye, Lübnan, Ürdün Mısır, Sudan, Etiyopya, Kenya, Tanzanya, Malavi, Mozambik ve Güney Afrikaya ulaşıp, ardından geri dönmemizdi. 20 bin kilometre olan yolculuk 107 gün sürmüştü dedi.
     Kılıç, tura katılacak oğlu Kuzeyin 5 ayını doldurduğunu, sakin, gezmeyi seven bir bebek olduğunu dile getirdi.
     Kılıç ailesine eşlik edecek turizmci Bora Tanık, çok heyecanlı olduğunu belirterek, İlk başta Denizden bilgi edindim. Sonra seyahat etmenin zevkli olacağını düşündüm. Ailenin izni ile programlarına katıldım. Turu sonuna kadar beraber gerçekleştireceğiz. Her şey yolunda giderse 63 gün sonra dönmüş olacağız diye konuştu.
     Deniz Kılıç ve Bora Tanık ile yarın aynı anda yola çıkıp, Atinadan sonra gruptan ayrılacak olan turizmci Mustafa Alper ise Arnavutluk üzerinden Saraybosna ve Mostara gidip geri deneceğini, turunun 14 gün sürmesini planladığını söyledi.
     Deniz Kılıçın eşi Elif Gündüz Kılıç da en fazla oğulları Kuzey için heyecanlandıklarını vurgulayarak, Afrikaya kadar biraz zor olacaktır. Pek fazla sıkıntımız olacağını düşünmüyorum. Ancak Kuzeyin ne yapacağını merak ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER