Düzcenin Geleceği çalıştayı

Düzcenin Geleceği çalıştayı


DÜZCE (A.A) - Düzcede Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından Düzcenin Geleceği çalıştayı yapıldı.
     Valilik konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, toplantının Düzcenin turizm ve kentleşme konusunda hedeflerini belirlemek açısından önemli olduğunu vurguladı.
     Düzcenin sanayi alanında ilerleme kaydettiğine dikkati çeken Şahin, Buna hep birlikte devam edilecek. Fakat tarım, geleneksel olarak ön planda devam ediyor. Bugüne kadar hem sanayileşmenin hem de tarımın daha iyi yapılması için alternatif olarak turizmin ön plana çıkması gerektiğini söyledik ama elimizde bir yol haritası olmalıydı. Bu çalışma bizim için bir tecrübe oldu dedi.
     Toplantı hakkında bilgi veren Şehir Plancısı Faruk Göksu da Düzcenin zengin bir doğaya sahip olduğunu belirterek, bu kapsamda yeni stratejiler belirlediklerini söyledi.
     Bolu Dağı ve Düzce yaylarına yönelik yeni projeler ürettiklerini bildiren Göksu, Yaptığımız çalışmalar sadece fikir ve vizyon üzerine çizildi. Sonuç olarak eğer Düzcenin geleceğinde eko-turizm ön plana çıkacaksa bir tasarım rehberinin hazırlanması gerekiyor diye konuştu.
     Toplantı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
     Toplantıya Vali Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, kaymakamlar, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzcenin Geleceği çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER