Edirneden Şırnaka notalarla sevgi köprüsü

Edirneden Şırnaka notalarla sevgi köprüsü -TÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı son sınıf öğrencileri, konser ve kermeslerden elde ettikleri gelirle Şırnak Şükrü Geliş İlköğretim Okulund


ŞIRNAK (A.A) - Cihan Demirci - Şaban Yılmaz - Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı son sınıf öğrencileri, konser ve kermeslerden elde ettikleri gelirle Şırnak Şükrü Geliş İlköğretim Okulunda müzik sınıfı oluşturdu.
     Müzik bölümü öğrencileri ve bazı öğretim görevlileri, Şırnak Şükrü Geliş Ortaokulunun bir sınıfını müzik ve sanat temasıyla dizayn ederek, piyano ve orff-ritim çalgılarını öğrencilerin kullanımı için hazırladı.
     TÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Belgin Uzunoğlu Yegül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzik sınıfı teklifinin Şükrü Geliş İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Aygül Ezerden elektronik posta yoluyla ulaştığını söyledi.
     Ezerin aynı zamanda TÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünden mezun olduğunu belirten Yegül, Ezerin talebi üzerine bölümün son sınıf öğrencilerinin çalışma başlattığını ifade etti.
    
     -Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi-
    
     Müzik sınıfının Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında hayata geçirildiğini anlatan Yegül, Bu ders kapsamında Şırnaktan gelen mail üzerine öğrencilerimizle görüş alışverişinde bulunduk. Müzik bölümü son sınıf öğrencileri Şırnaktaki Şükrü Geliş İlköğretim Okulunda müzik sınıfı oluşturmak için el birliğiyle görev almak istedi. Öğrencilerimizin bir bölümü Edirnedeki üç kolejde konserler düzenleyerek gelir elde etti. Sınıfın diğer yarısı da fakültemiz bünyesinde yiyecek ve içecek kermesi düzenledi diye konuştu.
     Belgin Uzunoğlu Yegül, bu çalışmanın her aşamasının kendilerini heyecanlandırdığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Okula, 26 öğrencinin topladığı parayla bir piyano ve orff çalgıları alındı. Öğretim görevlimiz Tuncay Yıldız ve öğrencilerimiz Seçkin Sezgin ile Ümit Koç, Şırnaka giderek çalgıları teslim etti. Oluşturulan müzik sınıfı arkadaşlarımız tarafından temaya uygun olarak boyandı ve dizayn edildi. Aynı zamanda öğrencilere örnek olması amacıyla Şırnakta güzel bir dinleti sergilendi. Projenin verimli olduğunu düşünüyorum. Diğer üniversite ve fakültelerin bunu örnek alarak, projeler uygulamasını diliyoruz. Toplum olarak bu tür paylaşımların ve yardımlaşmaların bizi daha güçlü kılacağını düşünüyor ve bu şekilde birbirimizle iletişim halinde barışık olacağımıza inanıyorum.
     Yegül, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi çerçevesinde önümüzdeki günlerde çocuk esirgeme kurumu ve huzurevinde de konser vermeyi planladıklarını ifade etti.
    
     -Müzik sınıfıyla hayatları renklendi-
    
     Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı 4. sınıf öğrencisi Ümit Koç da Şırnaktaki öğrencilerin coğrafi ve çeşitli şartlar nedeniyle herhangi bir sosyal faaliyeti olmadığını anlattı.
     Şükrü Geliş İlköğretim Okulunda oluşturulan müzik sınıfıyla öğrencilerin hayatının renkleneceğini belirten Koç, Tek sosyal aktivitesi televizyon olan çocukların güzel bir aktivitesi oldu. Şırnaka giderek, orada güzel bir sınıf oluşturduk. Hatta piyanoyu kurduğumuz zaman 9 yaşlarındaki Berfin yanımıza geldi. Berfin piyanonun matematiğini çözerek çalmaya başladı. Oradaki çocukların sosyal aktiviteyle gelişmeye ihtiyacı var ifadelerini kullandı.
    
     -Çocukların özellikle şiddetten uzak durmasını istiyorum-
    
     Şırnak Şükrü Geliş İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Aygül Ezer de TÜden 2009da mezun olduğunu, 4 yıldır Şırnakta görev yaptığını ifade etti.
     Şırnaka geldiğinden beri kente nasıl katkıda bulunacağını düşündüğünü belirten Ezer, şu bilgileri verdi:
     Görev yaptığım okuldaki öğrencilerin müzik yeteneklerini fark ettim. Ancak imkanlarımız yoktu. Çocukların bu yeteneklerini değerlendirmek istedim. Üniversitede görev yapan Musa Uludağ hocama mail attım. Mailimin sonucunda hocamızın ve müzik bölümü öğrencilerinin desteğiyle bu sınıfı oluşturduk. Aslında bölgemizin sıkıntılarından biri de öğrencilerin okul dışında yapabilecekleri hiçbir aktivite yok. Oyun oynayabilecekleri bir park alanları bile yok. Bu projeyi sınıfımda uygulamamın en büyük etkeni çocukların özellikle şiddetten uzak durmalarını istedim. Çevrelerinde gördükleri tek şey helikopter. Silah sesleri vesaire... Çocukların silah sesi duymasından çok müzik sesi duymasını istedim. Onları bu ortamdan uzak tutmak istedim. TÜde bana geri dönüş yaparak, yardım etti. Sınıfımızı güzel bir törenle açtık.
     Okulun öğrencilerinden 9 yaşındaki Berfin de müzik sınıfını oluşturan Edirnedeki ağabey ve ablalarına teşekkür etti.
     8. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Nevruz ise enstrümanlarla müzik derslerinin daha güzel geçtiğini belirterek, üniversiteye teşekkür etti.
    
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Edirneden Şırnaka notalarla sevgi köprüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER