Ekmek İsrafı ve Ekmek Çeşitlerinin Beslenme

Ekmek İsrafı ve Ekmek Çeşitlerinin Beslenme Üzerindeki Etkileri konferansı -Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü İlkbahar: -Sağlımıza önem veriyorsak tam buğday ekmeği tüketmeliyiz


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda Ekmek İsrafı ve Ekmek Çeşitlerinin Beslenme Üzerindeki Etkileri konferansı yapıldı.
     100.Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyede ekmek tüketimi fazla olduğunu belirterek, insanlarımız enerji ihtiyacının büyük bir kısmını ekmekten karşıladığını söyledi.
     Çakır, beslenme açısından önemli bir yere sahip olan ekmeğin israfının önlenmesi için, ihtiyaçtan fazla ekmek alınmaması gerektiğini ifade ederek, düşük gelir gruplarında ekmek israfının daha az olduğunu aktardı.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar ise, ülke genelinde tam buğday ekmek tüketiminin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
     Türkiyede yılda 15-16 milyon ton buğday üretimi yapıldığını aktaran İlkbahar, tam buğday ekmek tüketimiyle, yılda 5 milyon ton civarında buğday tasarrufu yapılacağını ifade etti.
     İlkbahar, tam buğday ekmeğin sağlık açısından da çok faydalı olduğunu vurgulayarak, Sağlımıza önem veriyorsak tam buğday ekmeği tüketmeliyiz. Tam buğday ekmeği insanlarımız için çok önemli bir fırsat diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Ekmek İsrafı ve Ekmek Çeşitlerinin Beslenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER