Ekmek israfını önleme kampanyası

Ekmek israfını önleme kampanyası -Kozan ilçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süre önce sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan Ekmek israfını önleme kampanyası kapsamında toplantı düzenlendi


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süre önce sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğünce yürütülen Ekmek israfını önleme kampanyası kapsamında toplantı düzenlendi.
     TMO Adana Şube Müdürü Mehmet Kaya, TMO Kozan Ajans Amirliğinde düzenlenen toplantıda, ülke genelinde günde bin 500, yılda 550 bin ton ekmeğin israf edildiğinin hesaplandığını belirtti.
     İsraf edilenin sadece ekmek olmadığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
     Adet olarak günde 6 milyon, yılda ise 2,1 milyar adet ekmek israf edilmektedir. Bu israfın ekonomik büyüklüğü ise 1,5 milyar liranın üzerindedir. Diğer bir ifadeyle ülkemizde üretilen buğdayın her yıl 642 bin tonu çöpe gitmektedir. Bizler misyonu gereği, çiftçinin köylünün buğdayı yetiştirirken harcadığı emeği, özveriyi, çabayı tüm yönleri ile görebilen bir kuruluş olarak, ekmeğin israf edilmesinin derin üzüntüsünü hissetmekteyiz. İsraf edilen sadece ekmek değil, çiftçinin emeği, alın teri, milli servetimiz ve dünyadaki aç insanların haklarıdır.
     Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Kozan Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çetin, borsa yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Ömer Yıldız
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Ekmek israfını önleme kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER