Ekmek İsrafının Önlenmesi Projesi

Ekmek İsrafının Önlenmesi Projesi -Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Uzun: -Bugüne kadar sosyal bünyemizde derin yaralar açan israf konusunda köklü çözümler getirilmemiştir


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, bugüne kadar sosyal bünyemizde derin yaralar açan israf konusunda köklü çözümler getirilmediğini bildirdi.
     Dr. Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, bir milleti ayakta tutan temel ilkelerden birinin, o milletin ekonomik yapısı olduğunu belirterek, ekonomik yapısı güçlü olmayan ülkelerin, ekonomik krizin doğuracağı tehlikelerle karşı karşıya kalacağını kaydetti.
     Bugün ekonomik krize neden olan en büyük tehlikenin israf olduğunu ifade eden Dr. Uzun, şöyle konuştu:
     İsraf, sosyo-ekonomik bir hastalıktır. Bu hastalık ekonomiyi bunalıma sürükler, ahlak buhranını arttırır, hayat pahalılığını doğurarak insanları sıkıntıya düşürür. Bugüne kadar sosyal bünyemizde derin yaralar açan israf konusunda köklü çözümler getirilmemiştir. Kolay üretilmeyen şeyler, hatta ithal ettiğimiz bir çok şey, hovardaca telef edilmiştir. Her biri aslında milyarlarca liranın kaybı demek olan küçümsediğimiz o kadar çok şey vardır ki, milli servetimizi azaltmaktadır. Bu konu, toplumumuzun temel meselelerinden biridir. Bugün yokluğunu veya sıkıntısını çektiğimiz ne kadar şey varsa araştıralım. Göreceğiz ki, biz onu mutlaka yerinde, zamanında tam olarak değerlendirmediğimizdendir. Ve bu yüzden sıkıntıya düşmüşüzdür. Sosyal bir anlayış üzerine kurulan devletimizin kaynaklarını gereksiz, özensiz kullanmak, tüketebileceğimizden fazlasını heba etmek devletimizin kaynaklarına ihanet olarak düşünülmelidir. Bu çerçevede emeğimizi, ekmeğimizi, zamanımızı israf etmekten özenle sakınılmalıdır.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Ekmek İsrafının Önlenmesi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER