Elektronik Bilgi Kaynaklarının Kullanımı ve Tanıtımı

Elektronik Bilgi Kaynaklarının Kullanımı ve Tanıtımı toplantısı


KASTAMONU (A.A) - Elektronik Bilgi Kaynaklarının Kullanımı ve Tanıtımı toplantısı düzenlendi.
     Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Merkez Kafeteryasında düzenlenen toplantıya, Kastamonu Vali Yardımcısı Atila Kantay, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, KÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Akdeniz Üniversitesi Engelli Destek Birimi ve öğrenciler katıldı.
     Rektör Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, araştırmalarda laboratuvar kısmının çok zor olmadığını belirterek, en zor ve zaman alan kısmın kütüphane kısmı olduğunu söyledi.
     Kütüphaneye ulaşmak ve kullanmanın araştırıcılar için çok önemli olduğunu vurgulayan Aydın, Üniversitemizdeki kütüphanemiz, araştırmacılar için çok iyi hizmet verir seviyeye geldi. Eksikler zamanla tamamlanacaktır. Bugün geldiği konum itibariyle çok memnunuz. Akdeniz Üniversitesi ile yürüttüğümüz Engel tanımayan üniversite kütüphanesi çalışmasında son noktaya geldik. Kütüphanenin geliştirilmesi için, daha iyi ne yapılması gerekiyorsa ona çalışılacak.
     KÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ertuğrul Kaba da internet teknolojisinin gelişmesiyle klasik kütüphanecilik anlayışının değiştiğini ifade ederek, Kütüphanelerin yerini kısmen sanal ortam, cilt cilt kitapların basılı yayınların yerini veritabanları, e-kitaplar, sesli kitaplar, elektronik yayınlar almaya başlamıştır diye konuştu.
     Kaba, KÜ ile Akdeniz Üniversitesi arasında yapılan protokol dahilinde başlanan Engel tanımayan üniversite kütüphanesi çalışması kapsamında, görme engelli kullanıcıların hizmetine 15 bin kitabın sunulacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Elektronik Bilgi Kaynaklarının Kullanımı ve Tanıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER