En büyük besi bölgesi Şanlıurfaya kuruluyor

En büyük besi bölgesi Şanlıurfaya kuruluyor -Yıllık 40 bin tonun üzerinde et üretimi yapılması planlanan ve temelini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelikin atması beklenen besi böl


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Şanlıurfada, yıllık 40 bin tonun üzerinde et üretimi yapılması planlanan Türkiyenin en büyük besi bölgesi kurulacak.
     Temeli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelikin katılımıyla düzenlenecek törenle atılması beklenen besi bölgesi, 3 milyon TLye mal olacak.
     Hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olan Şanlıurfada, besiciler artık daha modern şartlarda hayvanlarının bakım ve ihtiyaçlarını karşılama imkanına kavuşacak.
     Yıllarca uygunsuz koşullarda ve sıkıntılı bölgelerde hayvancılık yaptıkları için milyonlarca TL zarara uğradığı ifade edilen besiciler, yeni bölgede Türkiye ve bölge ekonomisine daha fazla destek sağlayacak.
    
     -5 bin kişiye istihdam imkanı-
    
     Besi Organize Sanayi Bölge Başkanı Abdullah Şıldır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır umutla uğraştıkları besi bölgesinin temelini atacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Toplam 8 bin 500 dönüm alan üzerine inşa edilecek besi bölgesinde 532 işletmenin yer almasının planlandığını aktaran Şıldır, Türkiyenin en büyük projesi bu. 106 bin büyükbaş hayvan kapasitesi olacak. Yıllık ortalama 40 bin tonun üzerinde et üretimi yapılacak. Besi bölgesinde 5 bin kişiye istihdam sağlanacak dedi.
     Şıldır, söz konusu besi bölgesinin istihdam kapasitesinin zaman içerisinde artabileceğini kaydetti.
     Besi bölgesinin temelinin bu hafta içerisinde atılması bekleniyor.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber En büyük besi bölgesi Şanlıurfaya kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER