Engelsiz Bir Dünya İçin Akülü Araç

Engelsiz Bir Dünya İçin Akülü Araç kampanyası -TBMM Başkanvekili Yakut: Engellilerin yaşam tarzlarını benimsemeli, sıkıntılarına ortak olmalıyız


KAYSERİ (A.A) - TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Engellilerin yaşam tarzlarını benimsemeli, sıkıntılarına ortak olmalıyız dedi.
     Yakut, AK Parti Kayseri İl Başkanlığının Erciyeste düzenlediği Engelsiz Bir Dünya İçin Akülü Araç kampanyasının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, toplumların gelişmişlik düzeylerinin engellilere yaklaşımlarından anlaşılabileceğini söyledi.
     Engellilerin hayat standartlarının yükseltilmesinin sosyal ve çağdaş devlet anlayışıyla paralellik gösterdiğine dikkati çeken Yakut, engellilere yönelik hizmetlerin daha da ileriye götürülmesi gerektiğini belirtti.
     Akülü araç kampanyasına destek verenlere teşekkür eden Yakut, Bu kampanya ile engellilerin sevincine katkı sağlayacağız. Engellilere bakıp duygulanarak onların sorunlarını çözmemiz mümkün değil. Engellilerin yaşam tarzlarını benimsemeli, sıkıntılarına ortak olmalıyız dedi.
     AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, 13 kentin AK Parti il başkanlarını Kayseride toplayarak engelliler için nelerin yapılabileceğini tartışacaklarını belirtti.
     AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ise engelli vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için belediye ve diğer kurumlarla işbirliği içinde çeşitli projeler yürüttüklerini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Yakut ve Tamer ile toplantıya katılan milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya birer, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç 15, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız 10, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım 5, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan 5, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları da 72 akülü araç alımı için taahhütte bulundu.
    
     Muhabir: Sinan Erdoğan / Esma Aygün / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Engelsiz Bir Dünya İçin Akülü Araç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER