Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması başladı

Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması başladı -Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yarışları başlattı -Erzincandaki yarışlara, 11i yabancı 55 sporcu katılıyor


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanda düzenlenen Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın katıldığı törenle başladı.
     Ergan Dağındaki bin 710 rakımlı günübirlik tesislerinin bulunduğu alana gondol tipi teleferikle gelen Kılıç ve Yıldırım, Ergan Dağı Kayak Tesislerinin açılışı ve Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.
     Bakanlar Kılıç ve Yıldırım, Erzincan Belediyesi mehter takımının gösterileri eşliğinde kar yağışı altında gerçekleşen törende, yarışları başlattı. Törende konuşan Bakan Yıldırım, Bugün büyük gün. Çünkü Erzincanın, Munzurun 45 yıllık hayali gerçek oluyor. Ergan Kayak Tesisleri Doğa Sporları Merkezi nihayet açılıyor, Erzincanımıza hayırlı uğurlu olsun dedi.
    
     -Hayaller birer birer gerçeğe dönüşüyor-
    
     Ergan Dağı Projesini, İsmet Ülkerin Kayak Federasyonu başkanlığını yaptığı dönemde yıllar önce ilk kez gündeme getirdiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi:
     Ondan sonra burayı hayalden gerçeğe dönüştürmek için birçok gelmiş geçmiş yöneticimizin gayreti var. Merhum Vali Yazıcıoğlunun hayali var. Birçok yöneticinin buraya yönelik hayali vardı. Ve nihayet yarım asra yakın hayal, bugün gerçek oldu. Gerçek oldu çünkü bu ülkede milletinin sevdalısı, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan var. Onun hayali, onun vizyonu ve dirayetiyle son 10 yılda hayaller birer birer gerçeğe dönüşüyor. Dağ gibi sorunlarımızı, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bu günlere geldik. Yıl 2006, Ergan Dağı hayali hala hayal olmaya devam ediyor. Bakanlar Kurulundan o tarihi karar çıkıyor ve 2006 yılındaki Bakanlar Kurulu kararı diyor ki: Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. Her şey ondan sonra başlıyor. Bütün kurumlar üzerlerine düşeni yapmaya başlıyorlar. Bu tesis sıradan bir tesis değil, kayak pisti uzunluğu bakımından dünyanın önde gelen tesislerinden bir tanesi, 12 kilometre.
     Yapılan duble yollarla kaza oranlarının yüzde 41 oranında azaldığını ifade eden Yıldırım, Ülkemiz son 10 yıl içerisinde o kadar gelişme kaydetti ki ülkeyi bir baştan bir başa bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. 76 milyonu kardeş yaptık. Doğusu-batısıyla, kuzeyi-güneyiyle milleti, bölünmüş yollarla birbiriyle kucaklaştırdık. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor, bölünmüş yollar yapıldıktan sonra Türkiyede trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında yüzde 41 azalma oldu. Eğer bu yollar, bu hizmetler sevgili vatandaşlarımızın, bir insanımızın bile hayatını kurtarmasına vesile olduysa bunun değerini dünya bedeliyle ölçmek mümkün değil diye konuştu.
    
     -Spor Bakanı Kılıçın konuşması-
    
     Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise 10 sene evvel Ergan Dağına çıkacak bir patika yolumuz bile yoktu belki. Bu gün duble yolla Ergan Dağına çıkıyoruz, çıktığımız yerden itibaren de telesiyejlerle beraber dağın öte yanına geçebiliyoruz. Bunlar büyük işler dedi.
     Bakan Kılıç, 10 yılda arkamızda sapasağlam durdunuz, hep hayır düşündük. Hep milletimizin menfaatini düşündük, hep milli irade dedik, hep demokrasi dedik. Milletimiz hangi yolu açtıysa, biz o yoldan yürümeyi kendimize görev edindik ifadelerini kullandı.
     Kılıç, şunları söyledi:
     Milletin karşısına kaya gibi dikilip kalmadık, millete engel olmadık. Milletin kaynaklarını başkalarının değirmenlerine taşımadık, milletin kaynaklarını, memleketimizin imkanlarını yine milletimiz için yine memleketimiz için kullandık. Demokrasi dışı yapılarla, çetelerle, milletin iradesi üzerine ipotek koyma çabası içinde olan organizasyonlarla iş tutmadık. Terör örgütlerine prim tanımadık, yüz vermedik. Her kim milletimize hasımlık yaptıysa biz de husumetimizi onlara çevirdik. Nihayetinde 10 yılda bu ülke her yönüyle modern, baştan başa kalkınmış büyük bir ivmeyi yakalamış, bir büyüme adası haline geldi. Bugün Ergan Dağının zirvesinde, telesiyej hatlarının tam dibinde, Erzincanı uluslararası bir kayak ve doğa sporları merkezi haline getirecek olan Ergan Dağı Tesislerinin açılışını çok uluslu resmi bir organizasyonun başlangıcını vererek gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
     Konuşmaların ardından Kılıç ve Yıldırıma plaket verildi, Erzincana özgü bakır tabak hediye edildi.
     Yarışlara, 11i yabancı toplam 55 sporcu katıldı. Sporcuların kayak takımlarıyla 6 kilometre yürüdükten sonra zirveden kayarak iniş yapacağı yarışlar, akşam saatlerinde düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya - Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER