Adalet Bakanı Ergin:

Adalet Bakanı Ergin: -Daha çok çalışacağız, bu topraklarda yaşayan insanlara bolluk, bereket ve zenginlik taşımaya çalışacağız. -Özgürlüğün, adaletin, hakkın, hukukun, geliştirilerek bizden sonraki nesillere teslimi son der


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Daha çok çalışacağız, bu topraklarda yaşayan insanlara bolluk, bereket ve zenginlik taşımaya çalışacağız dedi.
     Bakan Ergin, Kıbrıs ve Korede Savaşanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Antakya Ticaret ve Sanayi Odasında üyeleri için düzenlediği madalya töreninde yaptığı konuşmada, gazilerin ülke ve ülkenin dünya üzerinde temsil ettiği değerler için hayatlarını ortaya koyarak mücadele ettiğini belirtti.
     Gazilerin, dünyanın bir ucuna, Koreye giderek hakkın, adaletin, özgürlüğün aşığı olan bu milletin o coğrafyada bu değerleri arayan insanlara yardım ulaştırdığını ifade eden Ergin, şunları söyledi:
     Sizin o günkü katkınız, bugün o coğrafyada ve dünyanın dört bir köşesinde takdirle yad ediliyor ve anılıyor. O topraklarda çok sayıda canlar kaybettik, ama bu milletin geleceğine, yeryüzünde altın harflerle adalet, özgürlük ve hak aşığı büyük bir milletin intibahını kazıdık. 1974de Kıbrısta aynı şeyi yaptınız. Oradaki soydaşlarımız, zulüm altında inlerken, katledilirken, hakları ellerinden alınmışken oraya gittiniz, oradaki kardeşlerimizin ızdırabını sonlandırmak için hayatlarınızı ortaya koydunuz. Şehitler verdik. Ama çok sayıda soydaşımızı, kardeşimizi o zulmün elinden kurtardınız. Bu ülkenin, milletin asaletini dosta düşmana gösterdiniz. Sizler hayatlarınızı ortaya koyarak bu destanı yazdınız. Bu madalyaların sizin ortaya koyduğunuz değerler karşısında çok bir anlamı yok. Bu milletin, ülkenin sizlere sonsuza kadar minnet duygusu, şükran borcu var. Siz hayatınızı koyarak bu mücadeleyi yaptınız.
     Bu ülkenin bayrağını, sesini, sedasını coğrafyasında ve dünya üzerinde güçlü kılmak, gelecek nesillerin başını dik tutabilmek için daha çok çalışılması gerektiğini vurgulayan Ergin, Daha çok çalışacağız, bu topraklarda yaşayan insanlara bolluk, bereket ve zenginlik taşımaya çalışacağız. Özgürlüğün, adaletin, hakkın, hukukun, geliştirilerek bizden sonraki nesillere teslimi son derece anlamlı ve önemli dedi.
     Kamunun tüm imkanlarının, gaziler için seferber edilmek üzere çalışmalar yapıldığını dile getiren Ergin, Yakında Başbakanımız şehitlerimiz ve gazilerimiz için yeni bir takım hazırlıkları sizlerle paylaşacaktır. Ne yaparsak sizin o ödemiş olduğunuz bedelin karşılığı olmaz diye konuştu.
     Törende, konuşmaların ardından gazilere madalya verildi.
     Bakan Ergin, daha sonra Arkeoloji Müzesinde düzenlenen Hatay Yeni Arkeoloji Müzesi Teşhir ve Tanzim Projesi toplantısına katıldı.
     Narlıca beldesinde 2011 yılının mayıs ayında temeli atılan yeni müzede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan ve maket üzerinde çalışmayı inceleyen Ergin, şunları kaydetti:
     Çok heyecanlandırıcı bir tablo. Bizim açımızdan geç kalınmış bir çalışma, ama zararın neresinden dönerseniz kardır. İçinde bulunduğumuz müze, yıllarca çok sayıda misafiri ağırladı. Ama var olan eserlerimizin tamamını sergileyemedik, gösteremedik, koruyamadık, yerimiz olmadığı için bulunduğu yerlerden çıkartmadık. İnşallah bu eserin tamamlanmasıyla beraber yer altındaki eserleri de çıkaracağız. Bu coğrafyanın zenginliğine zenginlik katacağız.
     Arkeoloji Müzesi Müdürü Özcan Şimşek de, 32 bin 750 metrekare alan üzerine kurulacak olan yeni müzenin 7 Temmuzda bitirilmesinin öngörüldüğünü bildirdi.
     Yeni müzede ilk etapta 5 bin 174 eserin sergileneceğini ifade eden Şimşek, iki katlı olacak müzede 2 bin 800 metrekare mozaiğin olacağını ve buranın alan bakımından Türkiyenin en büyük müzesi olacağını söyledi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER