ESİNKAP 5. Ar

ESİNKAP 5. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği -TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Avcı: Eskişehirimizin hak ettiği Yüksek Teknoloji Üniversitesini kentimize kazandıracağız


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Sanayi Odası (ESO) öncülüğünde, Eskişehir İnovasyon Kapasitesi Geliştirme Projesi (ESİNKAP) 5. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği gerçekleştirildi.
     TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğanın 12 Hazirandaki genel seçimler öncesinde Eskişehirde düzenlenen mitingde verdiği sözlerden biri Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasıydı dedi.
     Sayın Başbakanın bu vaadi geçen hafta yasalaştı. Eskişehir resmen 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu diyen Avcı, şöyle konuştu:
     Sayın Başbakanın bir diğer vaadi ise Eskişehirde Yüksek Teknoloji Üniversitesi kurulmasıydı. Bütün bu etkinlikleri, aynı zamanda bu vaadin alt yapısını oluşturan faaliyetler olarak görüp çok anlamlı buluyoruz. O nedenle, başta Eskişehir Sanayi Odası (ESO) olmak üzere emeği geçen, katkıda bulunan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. İnşallah hep birlikte, Eskişehirimizin hak ettiği, Yüksek Teknoloji Üniversitesini kentimize kazandıracağız.
    
     -Diğer konuşmalar-
    
     ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de, bilişim teknolojilerindeki hızlı değişimlerin, ülkeleri bir yandan çeşitli ekonomik ve sosyal çalkantılar içine sürüklediğini ifade ederek, bilişim teknolojilerindeki hızlı değişimin yeni ekonomik süper güçler de yarattığını bildirdi.
     Bilişimin gücünün farkına varan geri kalmış veya gelişmiş ülkelerin, teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek için var gücüyle planlar yaptığını belirten Prof. Dr. Gönen, Artık ülkelerin zenginlikleri para ya da doğal kaynaklarının varlığıyla değil, bilgi ve insan kaynaklarının zenginliğiyle ölçülmektedir diye konuştu.
     ESO Başkanı Savaş Özaydemir ise etkinliğin ana temasını bilişim ve yazılım sektörü olarak belirlediklerini ve etkinliği, sanayi ile üniversite işbirliğinin bir örneği olması açısından ESOGÜde düzenlendiğini anlattı.
     Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Mehmet Sait Cülfik de, sanayide verimlilik ve rekabetçilik adı altında vizyon belirlediklerini kaydederek, Ar-Ge ve yenilikçiliği geliştirerek rekabetçiliğin artırılması amaçladıklarını ifade etti.
     Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Uzmanı Pelin Durtaş bir konuşma, Altus Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sahlepçioğlu da bir sunum yaptı.
     Etkinliğe, Eskişehir Vali Vekili Ekrem Ballı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ender Suvacı, iş adamları ve akademisyenler katıldı.
     (FD-DA-MRS)

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER