Eski Antep Takvimi

Eski Antep Takvimi -Gaziantepte bir firma tarafından Eski Antep Takvimi hazırlandı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte bir firma tarafından Eski Antep Takvimi hazırlandı.
     Severoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Severoğlu, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 9uncusunu hazırladıkları takvimde kullanılan fotoğraflar hakkında bilgi verdi.
     Eski fotoğraflarla beraber önemli isimlerin anlatıldığı takvimin benzersiz bir kaynakça özelliği taşıdığını belirten Severoğlu, Takvimde, daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflar bulunuyor dedi.
     Takvimin kapağında 25 Aralık 1937de, Ankara Halk Evinde çekilen Mustafa Kemal Atatürk ve Gazianteplilerin bulunduğu fotoğrafın yer aldığını ifade eden Severoğlu, her sayfadaki fotoğraf hakkında bilgi verdi.
     Takvimin her sayfasında, Antep Savunmasının önemli 6 kahramanının fotoğrafı ve kısa öz geçmişinin de bulunduğunu aktaran Severoğlu, şöyle devam etti:
     İlk sayfada Ayntab halkını Fransız işgaline karşı örgütlemek üzere Mustafa Kemal tarafından görevlendirilen Kılıç Ali, ardından Mustafa Kemal tarafından görevlendirilen ikinci kişi olan ve Heyeti Merkeziye tarafından Ayntab Savunmasının tam yetki ile komutanlığının verildiği Özdemir Bey, tarihe geçen Şahinbey, savunmanın sivil lideri denilebilecek Ferit Bey, Fransız Komutan Abadinin adından bahsettiği Karayılan ve son olarak 9 Nisan 1920de 2nci Kolordu ile Koçluya gelen Selahaddin Adil Paşa yer alıyor.
     Severoğlu, Doç. Dr. Celal Pekdoğan ve Kamil Gereççinin katkılarıyla 5 bin adet bastırılan takvimin ücretsiz dağıtılacağını kaydetti.
     Toplantı sonunda Severoğlu, takvim yapraklarında yer alan kahramanlardan Karayılanın yeğeni Ali Karayılan ve Ferit Beyin torunu Reşit Büdeyriye takvim hediye etti.
     Severoğlu, takvimden Antep Savunması kahramanlarının yakınlarına da posta yoluyla takvim göndereceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER