Eskişehir Milletvekilleri Buluşması Toplantısı

Eskişehir Milletvekilleri Buluşması Toplantısı -TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Avcı: -Mesleki eğitimin geliştirilmesi için sanayicilerimizin, işadamlarımızın, sektörün de elini taşın altına koyması gere


ESKİŞEHİR (A.A) - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Mesleki eğitimin geliştirilmesi için sanayicilerimizin, işadamlarımızın, sektörün de elini taşın altına koyması gerekiyor dedi.
     Avcı, Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneğinde (ESİAD) Eskişehir Milletvekilleri Buluşması adlı toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimde 4+4+4 diye nitelendirilen düzenlemeyle Türkiyede 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulaması sonucu ciddi bir darbe yemiş olan mesleki eğitimin yeniden diriltilmesi, ihya edilmesi ve güçlendirilmesinin amaçlandığını kaydetti.
     Yapılan düzenlemelerle meslek okullarına yönelik talebin ciddi oranda artacağını ümit ettiklerini ifade eden Avcı, şöyle konuştu:
     Sanayicilerimizin, 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulaması başladığından beri özellikle iyi yetişmiş kalifiye ara eleman ihtiyacı konusunda ciddi şikayetleri vardı. Bu düzenleme yapılırken sektörden gelen bu talepleri dikkate alarak davranmaya çalışmıştık. Ayrıca Mesleki Yeterlilik Kurumu da faaliyete geçti. Burada tabii sadece bu mevzuat düzenlemeleri kafi değil. Mesleki eğitimin geliştirilmesi için sanayicilerimizin, işadamlarımızın, sektörün de elini taşın altına koyması gerekiyor. Sanayicilerimiz, işadamlarımız özellikle kendi alanlarında eğitim verecek nitelikli meslek okullarının açılması için destek vermeliler. 4+4+4 diye özetlenen yasada, bu alanda yapılacak harcamalara ilişkin önemli kolaylık getirildi. Daha sonra çıkarılan başka bir yasayla organize sanayi bölgelerinde sektör temsilcilerinin açacakları okulların vergi muafiyeti, teşvikler gibi konularda çok önemli avantajlar sağlandı.
     Avcı, Yargıtayın ilk kurulduğu yer olan Eskişehire İstinaf Mahkemesi kurulmasına ve Ankaranın Kazan ilçesi ile Eskişehirin havacılık teknolojisi geliştirme noktasında entegre bir proje haline getirmeye çalıştıklarını anlatarak, Eskişehire kurulması planlanan Yüksek Teknoloji Üniversitesinin de bu yasama döneminde Meclis gündemine geleceğini söyledi.
     Eskişehirin 2013 yılında hem Türk Dünyası Kültür Başkenti hem de UNESCOnun Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti olacağını hatırlatan Avcı, Biz 2013ü iyi değerlendirebilirsek hem Türkiye genelinde hem uluslararası ölçekte sadece Türk dünyasında da değil, UNESCO üzerinden Avrupada da Eskişehiri, Eskişehirin imkanlarını, potansiyellerini, sunduğu fırsatları daha iyi tanıtma imkanını bulacağız diye konuştu.
    
     -Uçak konusunda bir daha hiç kimseyle hiçbir şekilde konuşmam-
    
     Avcı, Eskişehir-İstanbul ve Eskişehir-İzmir karşılıklı uçak seferlerinin yeterli doluluk oranına ulaşılamadığı için kaldırılması konusunda dramatik bir tecrübe yaşadıklarını dile getirerek, Uçak konusunda bir daha hiç kimseyle hiçbir şekilde konuşmam. Ancak ESİAD üyeleri, İstanbul arası hızlı tren sefere başlayıncaya kadar bir yıllığına uçak kiralarsa, kendilerine her türlü yardımı yapmaya hazırım dedi.
     MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel de Eskişehirin 6 milletvekili olarak oturup konuşabildiklerinin altını çizdi.
     Demirel, uçak seferleri konusunda, Kamu hizmeti karlılık üzerine yapılmaz. Uçak, Eskişehir için elzemdir diye konuştu.
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca da yurtiçi uçak seferlerinin kalkmasına rağmen yurtdışı seferlerin devam ettiğini anımsattı.
     Bu dönem içinde Eskişehir adına önemli yatırımlar yapıldı diyen Koca, şöyle konuştu:
     Eskişehirde stat, gar, havaalanı, hızlı trenin şehir içinden yeraltından geçişi konularında tartışmalı dönemin bittiği, işe başladığımız döneme geçtik. Hükümet olarak trafik probleminin çözümü noktasında, önemli projeler gerçekleştirerek katkı sağladık. Ancak, kent merkezinde 14 mahalleye daha tramvay hattı uzatıldığında trafik daha da kilitlenecek. Şimdiden çözüm üretilmeli. Bu arada yıllardan beri konuşulan güney çevre yolunun da planlamaya girmesini hedefliyoruz.
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ise bin 60 yataklı Kampüs Hastane projesiyle ilgili olarak TOKİ ile Sağlık Bakanlığı arasında arsa takas işleminin tamamlandığını ve ihale aşamasına geçildiğini bildirdi.
     Toplantıya katılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Üreme Sağlığı Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Hikmet Hassanın merkezin ihtiyaçları için yardım talep etmesi üzerine Can, Tıp fakültelerine destek olmak istiyoruz. Ancak özerk bir yapıda olmaları ve kendi döner sermayelerinin olması elimizi, kolumuzu bağlıyor. Sağlık Bakanlığının, tıp fakültelerine destek vermesi çok zor. Önümüzde yürütmeyi durdurma kararı var. Biz yine de gerekli çalışmayı yapacağız ifadesini kullandı.
     ESİAD Başkanı Aydın Bandırma da dernek üyeleriyle milletvekillerini tanıştırmak, kaynaştırmak için düzenledikleri toplantıya CHP Eskişehir milletvekilleri Süheyl Batum ile Kazım Kurtun katılamadığını bildirdi.
     Eskişehir milletvekilleri, sorunlarını dinlediği ESİAD üyelerinin sorularını da cevapladı.
    
     Muhabir: Oktay Özden / Deniz Açık
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Eskişehir Milletvekilleri Buluşması Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER