Etkin Tahsilat Becerileri eğitimi

Etkin Tahsilat Becerileri eğitimi


BARTIN (A.A) - Bartında Etkin Tahsilat Becerileri konulu eğitim semineri düzenlendi.
     İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Hakan Ömer Gider, Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) tarafından, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada, maliyet hesabı yapılmamasının ülkenin en büyük sorunu olduğunu savunarak, yıl sonu yerine, ay ay hesaplama yapmanın daha yararlı olduğunu belirtti.
     Tahsilatın her şirketin özel uygulaması olduğunu ve bu konuda ciddi bir sistem kurulması gerektiğini vurgulayan Gider, şöyle konuştu:
     Tahsilatta en önce yapılması gereken şey, takiptir. Günlük tahsilat performansı ölçülmeli. Tahsilatın kuralı uyumlu olmak, uysal olmamak ve hayırla başlayan cümleler kurmamaktır. Asla müşterinin dediğini kabul etmeyeceğiz, ortasını bulacağız ya şiş yanacak ya kebap yani bir taraf üzülecek. İlk tahsilattan sonra maalesef gevşiyoruz, gevşemeyeceğiz. Taviz tavizi doğurur. Patron gevşemeyecek, önce tahsilat, sonra satış firmayı büyütür. Artık satmak çok kolay, ancak parayı almak önemlidir. Önemli olan hak etmektir, yaptığımız işi hakkıyla kaliteli bir şekilde yaptıktan sonra, tahsilatta dik durabiliriz. Güçlü insanlar, güçlü insanlarla çalışır. Eşini boşamaktan çekinmiyorsan sıkıntılı müşteriyi boşamasını da bileceksin. Müşteriyi tahsilat için telefonla her aradığımızda tahsilatı gerçekleştireceğiz duygusuyla aramalıyız.
     Eğitime, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Halil Çelen, işadamları ile işletmelerin satış, pazarlama ve finans departmanı birim sorumluları katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Etkin Tahsilat Becerileri eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER