Evlilik Öncesi Eğitim Projesi

Evlilik Öncesi Eğitim Projesi -Kentte evlilik hazırlığı içerisinde bulunan çiftlere eğitim verildi


TRABZON (A.A) - Trabzonda evlilik hazırlığı içerisinde bulunan çiftlere Evlilik Öncesi Eğitim Projesi kapsamında eğitim verildi.
     Trabzon Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği ve Belediye Çok Amaçlı Salonunda yapılan eğitime, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Selim Çelenk, uzman eğitmenler ile evlilik hazırlığında olan çiftler katıldı.
     Programın açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, toplumun esas unsurunun aile çekirdeği olduğunu belirterek, temelleri sağlam bir aile oluşturmak için eşlerin birbirlerini sevip saymaları gerektiğini söyledi.
     Geleceğin, şimdiki ailelerin yetiştireceği nesillere bağlı olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:
     Geleceğimiz o ailelerin huzuruna ve birlikteliğine bağlıdır. Onun için ailenin iyi ve sağlam kurulumu bir toplumun temel taşını oluşturuyor. Hepimizin bildiği gibi aile toplumun, milletin, ülkenin, devletin hatta bütün insanlığın çekirdeğidir ve geleceğidir. Eğer iyi bir aile kurabilirsek karşılıklı iletişim, karşılıklı anlayış, sevgi ve saygı oluşacak olursa gelecek nesiller de o güzel aile ortamında insan sevgisini, uygarlığı yaşatır ve geliştirirler.
     Konuşmaların ardından eğitim uzmanları tarafından çiftlere Aile ve Evlilik, Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri, Evlilik ve Hukuk, Evlilik ve Sağlık konularında bilgi sunumu yapıldı.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Evlilik Öncesi Eğitim Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER